Revontulet loimusivat 7.-8.10.2018

Aurora borealis by Markus Kauppinen on 500px.com

Tätä kirjoittaessa (8.10. klo 01:10) on todella hyvä olo. Loistava ja näyttävä kolme tuntinen revontulien seuranta reissu takana ja lämmintä mustikkamehua mukillinen tietokoneen vieressä.

Sunnuntai iltana alkoi sähköpostiin tulemaan aurora-palvelun viestejä, että nyt olisi revontulia nähtävissä Etelä-Suomessakin. Ei muuta sitten kun kamerarepun täyttämistä lapsen iltatoimien ohessa. Pikku veijarin nukahdettua oli aika lähteä ulos revontulia katsomaan ja ikuistamista kameralla yrittämään.

Sää oli havainnointiin optimaallinen vain muutama pilven hattara ja muuten tähtikirkasta, eikä juuri tuullut. Vihreä revontuli kaari näkyi pohjoisessa koko kolmetuntisen ajan. Enimmäkseen se oli rauhallinen, mutta selvästi nähtävissä. Muutaman minuutin ajan se onneksi kuitenkin tanssi ja silloin mukana oli myös violettia sekä punaista väriä.

Oli kyllä taas uskomattoman mukava ja virkistävä reissu. Parahiksi myös juuri paranin yli viikon kestäneestä flunssasta. Tuon vuoksi lähdinkin jo kotiin vaikka yhä reposia kevyesti näkyi, kun 100% kosteus ja pikku pakkanen alkoi olemaan jo liian kylmää – enkä haluaisi flunssan heti tekevän paluuta.

Toivottavasti näin hienoja esityksiä on luvassa vielä tänäkin revontulikautena paljon lisää ja että itsekin pääsisi sitten osallistumaan :)!

Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.