Puutarhaseuranta: Kukkasipuleiden istutus

Jälleen on aika puutarhaseurannan. Vielä en tällä kertaa julkaise kuvia elokuun hienosta kukkaloistosta tai syyskuun väsyneistä tunnelmista. Palataan noihin tunnelmiin vieläkin myöhemmin, ehkäpä vasta ensi keväänä. Nyt kerron ajankohtaisemmasta tapahtumasta.

Puutarhaseuranta 2015Lokakuun ensimmäisenä lauantaina sai istutettua 365 kpl sipulia takapihalle tai puutarhaamme, kuten eräs ystävämme sitä kuvasi. Tuo puutarha kyllä kuulostaa niin paljon hienommalta kuin takapiha, joten pitäisikin oppia käyttämään tuota sanaa. Puutarhaseuranta 2015

Ennen sipulien istutusta möyhensin istutus alueet ja lisäsin joukkoon tuoretta multaa.

Puutarhaseuranta 201550 sipulia löysi tiensä puutarhamme pihlajien juurelle. Loput 315 sipulia taas saivat kodin kesällä tekemästäni kukkapenkistä. Kesällä siinä kasvoi onnistuneesti leijonankitoja, jotka itse asiassa kukkivat vielä tuona lauantainakin. Ne vain piti tylysti repiä maasta irti, jotta sain nuo sipulit istutettua. Lajikkeita en vielä kerro, ne selviää sitten ensi keväänä ja kesänä, jos ne onnistuneesti kasvavat. Puutarhaseuranta 2015

Sipulien istutus olisi pitänyt tehdä jo viikkoja sitten, mutta tässä nyt on ollut kaikenlaista muuta ohjelmaa niin meinasivat unohtua kokonaan. Toivottavasti ehtivät vielä juurtua sen verran jotta ne sitten ensi keväänä kukkisivat iloksemme.

Toivoa myös sopii, ettei ne satu olemaan jonkun myyrän käytäväverkoston liepeillä. Tai jos noin käy niin toivottavasti kaikki eivät päädy niiden ravinnoksi.

Nyt on tarkoitus olla istuttamatta uusia sipuleita muutamaan vuoteen. Katsotaan nyt miten ne lähtevät kasvamaan ja sitten tarpeen mukaan pitää tehdä uusia istutuksia ja mahdollisia uusia lajikokeiluja.

Tosin kyllä tuolla puutarhassa vielä ainakin yhdelle kukkapenkille saattaisi tilaa olla..

Niin ja lopuksi istutin kukkapenkkiin vielä idättämäni harsoneilikan taimet.

Puutarhaseuranta 2015Laitan nyt vielä muutaman kuvan niistä kukista jotka vielä tuolloin kukkivat. Kuvissa näkyvien kukkien lisäksi kukki samettiruusut, kiinanliisa ja orvokit. Puutarhaseuranta 2015

Puutarhaseuranta 2015Puutarhaseuranta 2015

Kuvien tekniikasta kiinnostuneille kerron vielä sen verran, että kuvat on otettu iPhone 4S puhelimella ja editoitu Adoben PS Express sovelluksella. ja kyllä, myönnän että suodattimien käyttö lähti hitusen lapasesta.

Hyvää syksyn jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.