Pohjonen Alanko, Suistoklubi 3.11.2014

Harmaasta marraskuun ensimmäisestä maanantai illasta tuli ikimuistoinen hienon tapahtuman johdosta josta kerron nyt.

Kuuluin niiden onnekkaiden joukkoon jotka pääsivät paikan päälle todistamaan uuden loistavan kokoonpanon ensimmäistä keikkaa :)!

Pohjonen Alanko

Pohjonen Alanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Kokoonpanoon kuuluivat äänisuunittelija sekä sampleista vastannut Tuomas Norvio, haitarivirtuoosi Kimmo Pohjonen ja kaikin puolin lahjakas muusikko Ismo Alanko. Vielä kun mukana olisi ollut teho Majamäki niin ei voisi parempaa kokoonpanoa lavalla ollakaan!

Pelkästään kaverusten yhteiskeikasta kuuleminen sai hymyn kasvoille, saati sitten tieto siitä, että yksi harvoista keikkapaikoista löytyisi lähistöltä Hämeenlinnan Verkatehtaalta löytyvästä Suisto klubista.

Pohjonen Alanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Lisäksi jo ennakkoon kerrottiin, ettei kyseessä ole tiedossa perinteinen keikka parivaljakolta eli Pohjonen soittaisi shamanistisesti hymisten ja Ismo laulaisi kitaraa soittaen.

Sitten vielä kaiken edellisen lisäksi kyseinen keikka tulisi olemaan Pohjonen Alanko kokoonpanon historian ensimmäinen, niin kyllä odotukset nousivat erittäin korkealle! Joten lippuhan oli pakko ostaa välittömästi, kun ne myyntiin tulivat.

Pohjonen Alanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Tuntureilta luoliin ja saksan kautta tuonelaan

Pohjonen Alanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Keikka alkoi kaverusten yhteisellä hyminällä ja kävi heti selväksi mitä ilta tuo tullessaan. Keikka oli Kimmo Pohjoista parhaimmillaan ja siihen vielä Ismo Alanko upeasti komppaamassa samanlaisessa tunnelmassa niin aivan loistavahan se tunti oli jonka sai tuossa omituisessa maailmassa viettää.

Yhden keikan aikana käytiin tuntureilla samoilemassa, josta sitten poikettiin outojen luolastojen kautta saksaan jotenkin euroviisumaisiin sekä homobaarimaiseen tunnelmaan. Sieltä matka jatkui jouhevasti tuonelan tunnelmiin ja haikeisiin hyvästeihin.

Pohjonen Alanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

On erittäin vaikeaa sanoin kuvailla millainen keikka oli tai se tunnelma jonka nämä taiturit klubille soittaen ja hymisten loivat. Niin hieno se kuitenkin oli, että suosittelen kaikkia käymään kyseisen kokoonpanon keikka kuuntelemassa, jos se vain on mahdollista. Tämä ensimmäinen kiertue oli jo ennakkoon loppuunmyyty.

Toivottavasti jatkoa tulee ja hienoa olisi jos he levyttäisivät kyseiset kappaleet. Niistä tulisi loistavaa luonnossa ja etenkin erämaamaisemissa kuunneltavaa matkamusiikkia allekirjoittaneelle.

Pohjonen Alanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Yksi parhaista keikoista
Tämä meni ehdottomasti oman top 10 keikkojen listan kärkijoukkoon. Aiemmin siellä ovat jo olleet alkuperäisen Ismo Alanko Säätiön viimeinen keikka 1999, Rammsteinin Ruisrock 2006, Metallican Porin keikka 2009, Sielun Veljien paluu keikka Ilosaarirockissa 2011 ja Jarkko Martikaisen keikka Porvoon Bar Sohossa 2011, se jossa paikalla oli 8 henkilöä ja ilta menikin toivekonsertiksi :).

Pohjonen Alanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.