Osittainen kuunpimennys näytti nuppineulalta

Osittainen kuunpimennys 7.8.2017. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Maanantai-iltana 7.8.2017 oli mahdollista nähdä osittainen kuunpimennys. Aluksi vaikutti siltä, että pilvet pilaavat luonnonilmiön havainoinnin, mutta onneksi 21.43 horisontista nousi täysikuu joka oli etelästä osittain pimennossa.

Aluksi kuu näkyi ohuen pilviharson takaa hailakkaana, mutta noustessaan korkeammalle se muuttui hetkeksi punertavaksi ja se oli mielestäni esityksen hienoin hetki :)! Toki myös hetki jolloin täysikuu näytti nuppineulalta oli hieno.

Osittainen kuunpimennys 7.8.2017. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Sain tapahtumasta muutamia asetelmallisesti hyviä kuvia, mutta teknisesti ne eivät oikein itseäni miellytä. Niiden dynamiikka jäi valjuksi sekä kohinaakin kuvissa on aivan liikaa. Lisäksi turhan moni kuvista oli epäteräviä. Tämän hetkinen kuvauskalustoni tarvitsisi kyllä pikaista päivitystä, mutta eipä mennä nyt siihen.

Kuvien laadusta huolimatta olen toki erittäin iloinen että onnistuin tapahtuman kokonaisuudessaan havainnoimaan sekä myös kuvallisesti ikuistamaan.

Osittainen kuunpimennys 7.8.2017. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Muutama kuvani pääsi Ylen Häme tv-uutisten sääkuviksi sekä lähikuva punaisesta kuusta pääsi myös Ylen valtakunnallisten klo 18 uutisten sääkuvaksi. Paikallis uutisiin on aiemminkin kuviani päässyt, mutta nyt ensimmäistä kertaa myös valtakunnan uutisiin – mukava bonus :).

Ruudunkaappaukset Yle uutisista

Osittainen kuunpimennys Yle Häme sääkuva. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Osittainen kuunpimennys Yle klo 18 tv-uutisten sääkuva. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Hyvää viikon jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.