Muuta sananen korona kokemuksista

Varsinaista korona kanavaa tästä ei ole tarkoitus tehdä, eikä liiemmin mielipide blogi – tosin tämä vaihtoehto on monesti mielessä käynyt. Sitä vaan niin helposti tulisi lunta ja lokaa tupaan, jos mielipiteitään esittäisi – mutta kenties jossain vaiheessa tämä blogi muuttuu enemmän tuohon suuntaan.

THL ja korona

Höpinät sikseen ja otsikin aiheeseen eli koronana kokemuksiin erittäin tiivistetysti. THL:n ylimielinen ja väheksyvä toiminta korona rantautuessa Suomeen ihmetytti. Yksi otettiin karanteeniin ja muut vapautettiin. Ensiksi ei kiinnostaneet muut altistuneet, mutta a-studiossa käynnin jälkeen palaute taisi olla kovaa, koska hetki siitä niin THL tiedotti yrittävänsä tavoittaa kaikki altistuneet.

Ensi askelten jälkeen THL on koko ajan vähätellyt koronaa. Pitkään väittivät ettei se vaan levia Suomessa kuten kaikkialla muualla ja peskää kätenne niin ei hätää. Nyt viime päivinä on THL:ssäkin herätty ja vähättely on viimein jäänyt vähemmälle. Aivan omituista toimintaa tuolta tasolta ja enkä ole tämän mielipiteen kanssa todellakaan yksin.

Kanssa eläjien asennevammaisuus

Vaikka nyt on voimassa kaikenlaista rajoitusta ja ei saisi kokoontua jne. Silti väkeä kerääntyy esim. ostoskeskuksiin ja skettipuistoihin kymmenittäin aikaa viettämään.

Tunnetut yli 70 vuotiaat kertovat jopa ylpeilen ja hilpeään sävyyn ”Rikoin suositusta ja pitähän käydä kaupassa / baarissa jne”. Nämä veijarit voisivat samalla kirjoittaa sellaisen lappusen taskuunsa, että ”Sain mitä tilasin, en tarvitse hoitoa” – tämän voisivat sitten antaa mahdolliselle sairaanhoitohenkilökunnalle, jos se korona on näillä veijarimaisilla reissuilla mukaan tarttunut. Näin ne henkilöt, jotka ovat suosituksia noudattaneet ja yrittäneet taudilta välttyä saisivat tarpeen vaatiessa hoitoa näiden tietoisesti ja ylimielisesti kieltoja rikkoneiden sijaan.

Kaupassa käynti kokemuksia

Muutama päivä ennen ensimmäistä hallituksen tiedotustilaisuutta, jossa vilautettiin valmiustilakortia – tunnelma käymissäni kaupoissa oli apaattinen ja tarkkaileva. Sitten menin tällä viikolla maanantaina kauppaan, tuolloin tunnelma olikin jo agressiivinen, ihmiset repivät hyllyistä kaikki lihatuotteet, muutama kyyhkynen oli pakkasteosastolla jäljellä.

Tuolloin jonot olivat pitkät ja yritin sitä metrin etäisyyttä pitää toisiin. Näin tehdessä muut menivät koko ajan ohi ja niskassa miltei huohotti seuraava jonottaja. Uuden kassan avautuessa sinne oikein rynnättiin puolen kymmenen asiakkaan toimesta.

Nyt kävin muutama päivä myöhemmin kaupassa. Kaupassa ei edelleenkään ole paperituotteita, ei lihaa, ei pastaa ja kaikki muukin mikä tilanteen alussa oli loppu oli yhä loppu. Uskottavuus logistiikan toimimiseen kaupan alalla, ei näiden kahden kaupan kokemuksen perusteella ole kovin uskottavaa. Nyt ei kaupassa ollut ruuhkaa, ostoksilla oli vain päihdeaineiden käyttäjiä – enemmän kuin koskaan aiemmin, vartijaa ei näkynyt missään – tämä varmaan syy.

Nämä hieltä ja virtsalta haisevat kanssa eläjät yskivät kainostelematta maitohyllyn kohdalla suoraan päälleni. Lienee kyllä mahdollienn korona virus kevyttä tavaraa muiden mahdollisten tautien rinnalla mitä he mukaan kantoivat.

He aiheuttivat hämmenystä kaupan sisällä ja sama jatkui kassojen läheisyydessä olevassa postin pisteessä. Hakivat pakettia, joka ei ollut tullut sinne vaan jonnekin toiseen toimipaikkaan. Tästä he intoituivat huutamaan yleiset kirosanat ja jotain kryptista koodia, jonka varmaan ymmärsi vain jo vuosikymmenten päihdeaine käytön kokemuksen omaava henkilö. Ei tuossa vielä kaikki, joukon naisedustaja uhkasi virtsata käytävälle, jos hän ei heti pääse jonon ohi saamaan polettia vessaan – henkilökunnan edustaja heitti sen naiselle kassalta. Tässäkään vaiheessa vartijaa ei näkynyt!? Yleensä vartija hääräilee kyseisessä kaupassa koko ajan, liekö hän ollut sairaslomalla.

Jos tämä sama linja jatkuu ruuan osalta tällä tavalla niin koittaako tosiaan vielä se päivä, että kun epidemia on huipussa ja ruokakin alkaa olemaan oikeasti vähissä niin sitten sitä ruokaa käydään ryöstelemässä asunnosta toiseen? Ei sitä kaikkea muutakaan aina perus tilanteessa tule ajatelleeksi ja unohtaa sen millaista väkeä täällä tallustaa, mutta kun jo nyt meno parhaimmillaan on tätä tasoa niin ei valitettavasti ole mahdotonta lukea lähi kuukausina uutisista joissa kerrotaan ruokaa varastetun jonkun kodista.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.