Mtj-Art.com sivuston tekemistä, Flickr:ssä rajapyykin ylitys

Vanha PorvooTaas on tullut se aika, kun tulee laittaa viikon asiat pakettiin eli Valonkuvaajan viikoittaisen blogin julkaisemisen hetki.

Menneellä viikolla ja viime viikonloppuna tuli tehtyä kaikenlaista. Lauantaina piti käydä katsomassa joulunavausta, kuten jo viikolla aiemmin julkaistusta blogista kävikin ilmi.

Lauantaina aloin tekemään sivupohjaa Mtj-Art.com sivustolle

Pitkään jo suunnitteilla ollut Mtj-Art sivuston uusi ja uljaampi tuleminen lähti teknisen toteutuksen osalta uudelleen käyntiin viime lauantaina jolloin aloitin layoutin toteuttamisen Illustratorilla. Sivupohjan ulkoasun miellyttäessä vein tuotoksen Photoshoppiin jossa viipaloin sen haluamikseni palasiksi. Tuon jälkeen projekti jatkui ensiksi Fireworksissä ja sitten Dreamviewerissä.

Lauantain työtä jatkoi uuden viikon alettua. Maanantaina sain tehtyä html ja css taiton siihen kuntoon, että niillä tuotettu uloasu vastasi alkuperäistä Illustratorilla työstettyä sivupohjaa, niin ja kyseiset tuotokset olivat myös validit.

Tiistaina sain tehtyä Modx Revolutionissa sivupohjan siirron loppuun, sekä määritettyä kaikki perusasetukset kuntoon. Tältä erää perussivupohja on valmis. Nyt pitää sitten työstää sivuston rakenne sekä sisältö valmiiksi. Näiden jälkeenkin työtä riittää paljon, mutta kun saan nuo kaksi isoa kokonaisuutta valmiiksi niin sitten aion kyllä jo sivuston julkaista.

Työstän sitten muita sivupohjia ja vähemmän tärkeitä sisältöä julkaisemisen jälkeen. Syitä nopeaan sivuston julkaisuun on monia kuten esimerkiksi se, että saan aktivoitua kaikkien hakukoneiden robotit indeksoimaan sivustoani ja sitä kautta sivustoni taas paremmin sijoituksille hakukoneissa. Mtj-Art.com sivusto on ikävällä tavalla pudonnut viime vuosina hakutuloksissa, koska niiden ylläpito on ollut niin minimaalista.

Porvoon tuomiokirkko

Flickr tilillä 80 000 katselukerran rajapyykkin ylitys!

Niin eipä tästä kai hirveästi enempää otsikko ja kuva kertokoon puolestani.

80 000 katselukerran ylitys Flickr.com tilillä!Samsung Auto Backup

Viime viikolla kerroin varmuuskopiointi pohdinnoistani ja eräästä ratkaisusta, joka oli tuo otsikossa jo esiin tullut sovellus. Ohjelma ei vastannut odotuksiani ja poistinkin sen tietokoneeltani.

Ohjelma teki varmuuskopioinnin hitaasti ja suurempi syy poistamiseen oli se, että ohjelma vei hirveästi koneeni keskusmuistia yli 1,5Gt. Joten nyt olen takaisin alkupisteessä jotain nopeampaa ja vähemmän resursseja vievää ratkaisua etsin. Ehkäpä sellaiset RAID ominaisuuksin toimiva ulkoinen kiintolevy olisi parempi ratkaisu.

Hyvää viikonloppua kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.comMarkus Kauppinen – Valonkuvaaja

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.