Leijonat, olympiakulta ja kansanjuhlat stadionilla

Olympiakultaa tuli, upea juttu! Voit katsoa Olympics-kanavan koostaman videon finaalista klikkaamalla alla olevan videon käyntiin.

Toivotonta säätöä lippujen kanssa

Kansanjuhlatkin päätettiin lopulta järjestää. Liput tulivat jakoon lippu.fi palveluun klo 18 sunnuntaina. Ilmeisesti niitä sai otettua 10 / henkilö? Niitä sitten rohmuttiin valtaosan toimesta maksimi määrä.

Osa yritti myydä niitä, jopa sadoilla euroilla – toivottavasti yhtäkään lippua kukaan ei ostanut. Loppuja tarjottiin somessa seuraavana päivänä hetki ennen juhlia ilmaiseksi, kun hamstarit eivät sitten jaksaneetkaan lähteä tapahtumaan / olleet saaneet lippuja myydyksi.

Näin jäi tuhansia lippuja lopulta käyttämättä. Poliisin arvio oli, että stadionilla oli noin 10 000 ihmistä juhlimassa ja lippuja jaettiin ilmaiseksi 20 000 kappaletta.

Lippuja olisi pitänyt olla jaossa max 2 / ostaja. Niin useampi oikeasti juhliin halunnut olisi sinne päässyt. Lisäksi hinta olisi pitänyt olla joitain euroja ja vaikka sitten portilla olisi saanut halutessaan esim. jonkin kultaleijonat julkaisun / kannatushuivin / kiekon tms. Tuolla tavalla olisi ainakin osa jättänyt lippuja hamstraamatta.

Lisäksi tapahtumaan lisättiin jakoon lippu.fi palvelussa 1 000 lippua puolitoista tuntia ennen tapahtumaa. Sekin liian myöhään vähääkään kauempaa juhliin haluaville.

Ei menny putkeen kultaleijonilla

Meno oli lentokentällä sama kuin 2011. Lehdistön eteen tuli vain kourallinen pelaajia. Välitön ensi ajatus oli, että muut on varmaan jo niin naamat ettei kykene / kehtaa edustamaan. Tämä ajatus osottautui todeksi välittömästi haastatteluiden alkaessa, kun muutama pelaaja kehui kuinka oli vedetty toista vuorokautta viinaa joukkueen kanssa jossakin olympiakisakylän ulkopuolisessa hotellissa ja taatusti jatkettu koko paluumatkan ajan läträämistä.

Suuren suuri yllätys ja järkytys oli Jukka Jalosen humatila. Miten kukaan ei kontrolloinut Jukkaa sivuun? Maailman parhaaksi valmentajaksi monesti tituleerattu menetti tuolla hetkellä ison osan kunniaa ja arvostusta kännissä sössöttäessään.

Muuten erittäin fiksusti ja asiallisesti esiintyvä Jalonen oli asemalla päissään ja lisää oli keittoa mennyt kurkusta alas matkalla olympiastadionille, siellä sössötys jatkui vähintäänkin samantasoisena. Myötähäpeän ja säälin tuntee valtasivat. Miten ei kukaan vieläkään ollut vetänyt Jukkaa sivuun haastatteluista.

Jotkin media yrittivät parhaansa ja olivat editoineen lentokentän haastatteluja niin, että Jalonen kuulosti suh järkevältä vastauksissaan. Suoraa lähetystä seuranneena ei hänen puheestan saanut välillä mitään selvää, eikä hän ymmärtänyt yksinkertaisia kysymyksiä välillä lainkaan. Veti Jutila tasolla ”Pelataan kun on pelaamisen aika, juhlitaan kun on juhlimisen aika”.

Leijonien virallinen Instagram kanavakaan ei yrittänyt Jalosen lähellä sammumista ollutta tilaa olympiastadionilla peitellä vaan julkaisi viittä vaille sammuneesta Jalosta kuvan tilillään. Todella säälittävä suoritus ennen arvostamaltani ihmiseltä.

Tv5 juhlalähetys, negatiivinen palaute hävitettiin somekanavista

Toisin kuin aiemmissa jääkiekon kansanjuhlalähetyksissä aluksi pääpaino oli studiossa olleissa puhuvissa päissä joita taidettiin asiantuntijoiksi tituleerata. Sillä aikaa juhlissa esiintyi 3 esiintyjää joistä näkyi ja kuului joitain sekunteja.

Ei voi enään surkeaammin toteuttaa tuotakaan. Ohjelmalla ymmärtääkseni oli vain yksi tarkoitus, esittää kansanjuhlan tapahtumat. Miten TV5 ei edes tuossa onnistunut? Tai no eipä se yllättänyt, kun kyseinen taho oli lähetyksen toteuttamassa.

Kirjoitin palautetta asiasta TV5n facebook sivulle ja instgram tilille. Näin teki sadat muutkin. Yllättäen he ”vahingossa” postivat kyseisen julkaisunsa, jossa palautetta surkeasta toteutuksesta oli.  Näin tämä ikävä asia saadaa kanavan osalta poistettua historiasta ja toivovat, että ihmiset unohtavat koko farssin ajan kuluessa.

Voitte lukea asiasta lisää iltalehden julkaisusta >  https://www.iltalehti.fi/pekingin-olympialaiset-2022/a/8a68068c-248d-438f-aaba-1967c577561d.

Median lähes totaalinen vaikeaminen kännissä olosta

Plussaa Tuomas Grönmanille siitä, että suorassa lähetyksessä kritisoi Jalosen ja muiden päihtymyystilaa samalla, kun kertoi miten kapteeni hoitaa julkisen juhlimisen arvokkaasti (selvänä).

Muuten en ole havainnut mediassa mitään kritiikkiä pelaajien ja muun joukkueeseen kuuluneiden henkilöiden päitymystilasta.

Voitte vapaasti laittaa kukkahattutäti leimaa tähän suuntaan, mutta miettikää kuitenkin pieni hetki ennen sitä. Leijonat ovat esikuvia lapsille ja nuorille, vaikka muuta koittavat toisinaan väittää.

Tuolla tasolla tuossa joukkueessa ja olympiakultamitalit kaulassa heitä katsoo tulevaisuuden toivomme erittäin tarkasti ja ihannoi heidän tekemisiään. Näistä hetkistä se oppi otetaan, miten pitää tälläisissa tilanteissa juhlia.

Siellä maailman parhaaksi tituleeratun Jukka Jalosen johdolla näytettiin mallia, että on normaalia ja hyväksyttävä tapa olla kännissä kameroiden ja mikrofonien edessä sössöttämässä humalaisen horinaa. Sama nauha pyöri haastattelusta toiseen vaikka kysymyksen vaihtuivat.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.