Lapin reissun kuvat kehitetty

Maisema Kilpisjärven Saanatunturilta. Kuvaaja: Markus KauppinenKerroin elokuussa käyneeni vajaan viikon mittaisella reissulla lapissa ja ottaneeni useita tuhansia valokuvia sen aikana. Nyt olen saanut kuvat kehitettyä. Kauan siinä meni, mutta kuvia vain tuli otettua niin paljon, että pelkästään kuvien seulonnassa meni paljon aikaa vaikka käytössä olikin mainio Lightroom ohjelma.

Maisema Kilpisjärven Saanatunturilta. Kuvaaja: Markus KauppinenKarsinnan jälkeen raakakuvien kehittämiseen kului aikaa muutama viikko. Etenkin jotkin maisemakuvat veivät aikaa hyvin paljon. Reissu oli itselleni sen verran harvinainen, että pyrin saamaan onnistuneista kuvista mahdollisimman hyviä ja siksi olin valmis käyttämään paljon aikaa niiden kehittämiseen.

Maisema Kilpisjärven Saanatunturilta. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Nyt osa kuvista löytyy Valonkuvaajan kuvagalleriasta ja loput ilmestyvät sinne jossakin vaiheessa.

Ongelmia kuvaesitysten tekemisen kanssa

Kehitettyäni kuvat Lightroomilla + Photoshopilla tein niistä slideshowt LR5 avulla. Ilman ongelmia projekti ei edennyt.

Jostain syystä Lightroomilla ei onnistunut manuaalisesti vaihdettavien kuvaesitysten tekeminen. Tai onnistui jos ei ottanut käyttöön ominaisuutta jossa voi kirjoittaa esityskuviin tekstiä.

Halusin kuitenkin kaikkiin kuviin automaattisen aikaleiman, jonka toteutin tuolla lisätyllä tekstillä. Joten nyt kuvaesitykset ovat automaattiset. Toivottavasti tuo ongelma joskus poistetaan tulevissa LR päivityksissä.

Ongelmia oli myös Adoben Encore ohjelman kanssa videoklippiensuhteen. Jostain syystä DVD:lle polttamisessa ensimmäiseen klippiin tuli ikävää vihreää välkkymistä oikealle puolelle.

Itse videoissa tuota ei näkynyt, mutta sitten aina polttamisen jälkeen näkyi. Muutaman uuden joulukoristeen teon jälkeen luovitin ja jätin tällä erää videoista kooste DVD:n tekemättä.

Kuvaesityksistä sain sen sijaan koostettua DVD:n ongelmitta samaisella ohjelmalla.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.