Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt..

Iloisesti, jos tykkäät sienistä tai ainakin niiden keräämisestä. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Pidän siis sienien etsimisestä, mutta en niinkään niiden syömisestä. Mausteen kaltaisesti käytettynä sienet ovat hyvä lisä moniin ruokiin, mutta muuten ne eivät oikein ole minun makuuni (ainakaan vielä).

Onneksi lähipiiristä löytyy kuitenkin sienien syöjiä, joten löydetyille sienille kyllä löytyy aina syöjänsä.

Tatteja ruuanlaittoon. Valokuvaaja: Markus KauppinenViime viikonlopun sieniretkellä löytyi enimmäkseen eri tattilajeja, mutta löytyi sieltä muutama kanttarellikin.

Kanttarellejä poimimassa. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Vielä ei ollut näkyvissä suppilovahveroita, mutta kuluvan kuukauden lopulla niitäkin alkaa taas tulla. Ne ovat suosikki sieniäni. Toimivat kuivattuina loistava mausteena useissa ruuissa :)!

Tulevana viikonloppuna pitää lähteä uudelleen metsään sienestämään. Toivottavasti silloin löytyy vieläkin enemmän sieniä kuin viime kerralla.

Mäyränpesä?

Mäyränpesäkolo. Kuvaaja: Markus KauppinenSienireissulla vastaan tuli myös kuvassa näkyvä pesäkolo, jollaisia oli toistakymmentä suhteellisen lähekkäin. Paikka oli kivikkoinen ja rinteessä. Koloihin johti polkuja, jotka ovat syntyneen vuosien saatossa. Joten pesäkolot ovat olleet käytössä vuosien ajan.

Näin päätellen ja tiedon etsinnän jälkeen uskonkin, että kyseessä on mäyränpesä. Saatan olla väärässä ja ei sillä niin ole nyt merkitystä, mutta hienolta tuo rakennelma kuitenkin näytti.

Luonnossa kulkemisessa on kyllä aina se hieno puoli, että meneepä sitä minne tahansa niin lähes aina jotain mielenkiintoista löytyy. Kunhan vain malttaa edes hetkeksi rauhoittua ja keskittyä ympäristön tarkkailuun.

Hyvää viikonloppua teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.