Huuto.net kaupanteko vain muutaman sentin tähden

Huuto.net on vuosia toiminut kaupantekopaikka. Se vain pitäisi jo uskoa, että mitään siellä ei kannata myydä lähes ilmaiseksi – silloin tulee aina ongemia.

Jo vuosia on pitänyt tästäkin avautua, mutta ei vain ole tullut tehtyä. Lähinnä siksi, kun sitä valitusta tässä maailmassa muutenkin piisaa yllin kyllin. Jospa tämän kuitenkin sattuisi yksikin huuto.netissä kauppaa tekevä huomaamaan ja tämän luettuaan välttämään senttikauppa väännön niin tämä kirjoitus on tehtävänsä tehnyt.

Älä myy mitään lähes ilmaiseksi

Huuto.netissä ei kannata mitään myydä sillä ajatuksella, että hyvä jos tavara vaan pääsisi kiertoo ettei sitä tarttisi hävittää lopullisesti. Niille tavaroille parempi paikka on kierrätyskeskukset ja eri tahojen tavaroiden / vaatteiden keräyslaatikot.

15 vuotta olen Huuto.netissä kauppaa tehnyt. Mitä kalliimpaa tavaraa myyn sitä sujuvammin ne kaupat sujuvat. Kukaan ei ole vääntänyt postikuluissa tai liiemmin edes hinnoista, kun olen joitain valokuvaustavaraa myynyt.

2 x 0,05€ lasten dvd levykauppa

Tässä syksyllä laitoin muutamat lapseni dvdn myyntiin hintaan 0€ ja siihen 0,05 sentin korotuksen. Kohteissani on seikkaperäiset (lähes aukottomat ohjeet), koska vuosien mittaan olen kaiken laista kaupantekijää kohdannut. Ohjeet ovat hyvin toimineet ja vähentäneet turhien kauppojen hiomista merkittävästi.

Nyt niistä ei ollut apua. Ostaja osti kaksi dvdt yhteishintaan 0,10€. Kohteessa luki selkeät ohjeet mitä toimitus maksaa ja ettei nouto ole vaihtoehto yms.

Tästä huolimatta tämä 10 sentin kaupanteko kesti 6 viikkoa ja useita tunteja sähköpostiviestien parissa. Ensiksi myyjä ihmetteli toista viikkoa toimitustapaa. Sitten väännettiin postinhinnaston parissa toista viikkoa, vaikka sen kyllä helpostin netissä nähtävillä ja ostajalle siihen linkin laitoin.

Ei naurata ei, vaikka lukijaa saattaakin näin tehdä. Nyt toivottavasti opin, ettei enää tule mitään siellä pelkällä kierrätys ajatuksella myyntiin laitettua.

Jotenkin tuokin osto / myyntipaikka on mennyt pahasti pilalle trollien takia? En voi uskoa, että kukaan tosissaan vääntää muutamien senttien kaupoissa vaan puhdasta kiusan tekoa tuon on oltava, josta kiusaaja saa nautintonsa.

Huuto.net on vain edelleen omasta mielestäni toimiessaan Suomessa toimivista sivustoista paraspaikka myydä tavaroitaan. Toki jos näitä vielä yksikin tulee niin sitten pitänee lopettaa tuollakin ja roudata vaan kamat suoraan kiertoon, sekä sitten tutkia uusia kanavia arvokkaampien tavaroiden myyntiin.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.