Hieno ja tapahtumarikas viikko takanapäin

Pieni yhteenveto päättymässä olevasta viikosta on vielä kirjoitella, sen verran hieno ja tapahtumarikas se oli!

MuurahaisetMaanantaina oli Sonisphere Finland Helsingin Kalasatamassa, jossa illan kruunasi Metallica. Sitten keskiviikko aamuna onnistuin näkemään ja valokuvaamaan todellisen kerran elämässä tapahtuman, kun Venus ohi kulki auringosta.

Tunnistamaton kuoriainenLoppu viikosta tein kolme reissua lähiluontoon makrokuvauksen parissa. Kuvia kertyi toista tuhatta, joista nopealla katsonnalla joitakin kymmeniä hyviä kuvia. Pitää kuvat kehittää lähiaikoina pois, ettei niitä kertyisi liikaa kiintolevyä turhaan täyttämään.

Hyttysiä hämähäkin verkossaHyttysiä oli paljon liikkeellä ja paljaana olleet kämmeneet ovat nyt ihan purtuja. Sormien niveliin sattuu ihan kunnolla, kun molempiin käsiin tuli kymmenittäin pistoksia. Myös polvissa on paljon pistoksia, vaikka päälläni olivatkin pitkät reisitaskuhousut. Jotenkin nuo veijarit vaan pystyvät pistämään housujenkin lävitse. Välillä pidin pienen taputustauon ja tilanteen mukaan pudottelin osumat saaneet hyttyset hämäkkien seitteihin. Yllä olevassa kuvassä näkyy miten hämähäkki ryhtyi samantein pudottamiani hyttysiä paketoimaan seittiinsä.

KirvojaLuonnosta löytyi monia uusia hyönteislajeja joita en muista nähneeni ja ainakaan kuvanneeni. Tuulta lukuun ottamatta säät suosivat kuvaamista. Lähikuvauksessa tosin tuuli ja vesisade ovatkin pahimmat haittatekijät. Kohteet ovat niin pieniä ja kameran syväterävyysalue muutamia millejä niin silloin terävien kuvien ottaminen on hyvin vaikeaa. Sitten, kun tuulee niin homma menee monin verroin vaikeammaksi.

Lähtökohtaisesti tärkeintähän tietysti on luonnossa oleminen sekä hyönteisten löytäminen. Valokuvauksen saralta tärkeää on löytämisen lisäksi hyvien kuvien ottaminen. Laittelen maistiaisia otoksista lisää, kun saan ne kehitettyä.

Rusakko - Lepus europaeusMuutamaa rusakkoakin alkoi kiinnostamaan valokuvaamiseni ja niinpä ne pyörivät ympärilläni muutaman tunnin ajan. Uteliain tuli muutaman metrin päähän, mutta valitettavasti en onnistunut siitä kuvaa saamaan. Kamerassani oli kiinni makro objektiivi sekä lähiloitto niin sillä ei ihan heti kaukana olevaan kohteeseen voi tarkentaa. Yhdistelmä on myös manuaalitarkenteinen, joka entisestään hidasti tarkennusta.

Rusakko - Lepus europaeusNiin ja Valonkuvaajan.com sivuston kävijäennätys meni kolmeen kertaan uusiksi :)!

Tunnistamaton kärpänenMitenhän sitä oikein ensi viikolla osaa olla, kun tuskin ihan näin paljon asioita tapahtuu. Toisaalta ihan hyväkin, jos tahti olisi vähän hitaampi, jotta ehtii hengähtääkin välillä.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja
mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.