Google Webmaster Tools ja Standalone Sitemap Generator

Nyt on aika pienen tilannekatsauksen koskien Valonkuvaaja.com sivuston indeksoitumista Googlen hakukoneessa.

Toukokuussa pitkän pohdinnan jälkeen päätin hankkia XML Standalone Sitemap Generator ohjelman. Ohjelma maksoi 20 USD, joten rahallisesti sijoitus ei kovin suuri ollut ja sen vuoksi uskalsin tuon hankkia.

En odottanut ohjelmalta paljoa, mutta se on kyllä lupauksensa hienosti pitänyt! Mainospuheissa kerrottiin kuinka sovellus parantaa ja nopeuttaa sivuston indeksoitumista hakukoneisiin.

Niin on kuitenkin käynyt VLK-sivustoni kanssa! Tulokset olivat parissa viikossa jo lupaavat ja nyt näin 4kk kuluttua käyttöönotosta ovat tulokset mielestäni vähintäänkin hyvät! Kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten seuraavaksi puhukoon kuva sitten puolestani.

Google Webmaster ToolsKäytännössä lähes kaikki sivuston sivut ovat nyt indeksoituneet (ainakin) Googlen hakukoneeseen eli yhteen käytetyimmistä hakukoneista! Hieno saavutus 20$:n ohjelmalta.

Lisäksi sivustolla olevat kuvat ovat alkaneet indeksoitumaan Googlen kuvahakuun. Suunnitelmista huolimatta en ole ehtinyt lisäämään sivustolleni lisää valokuvia. Mitä pidän hyvin häpeällisenä asiana, onhan sivuston keskeisin asia juurikin valokuvat. Meno on suoraan sananlaskusta: ”Suutarin lapsella ei ole kenkiä”.

Kuvien lisäys asia on projektilistani kärkisijoilla, mutta parannus asiaan saattaa venyä hyvinkin ensi vuoden puolelle. Tarkoitukseni on nimittäin testata useita eri tietokantapohjaisia galleriasovelluksia ja toteuttaa parhaaksi katsomallani sovelluksella sitten ”täysiverinen” galleria.

Testi- ja hankintalistalla on tietysti vain ilmaiset sovellukset, joten projekti ei ole lainkaan helppo. Vaatimukseni täyttävää galleria sovellusta ei ole helppo löytää. Vahvimmilla tällä hetkellä on Coppermine Gallery. Pitäisi vain päästä testaamaan sitä kunnolla, jotta tietäisin miten saan sitä muokatuksi haluamakseni.. Eipä tässä tällä kertaa muuta kuin hyvää illan jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.