En piittaa helteistä, mutta basilika ja persilja tykkäävät

Itse en kuulu heihin jotka pitävät pitkistä hellejaksoista ja siksipä heinäkuu onkin mennyt kesäkuun tavoin enimmäkseen sisällä ollessa. On se vain niin harmi kuin ei mikään sää kelpaa ;)! Joku nyt saattaa miettiä, että miksä se sitten olisi sopiva sää? Se olisi +20 puolipilvinen keli. No, tarkoitukseni ei ole tällä(kään) kertaan vain valittaa joten siirrytään mielenkiintoisempiin asioihin.

Persiljaa ja basilikaa kasvihuoneessa. Kuvaaja: Markus KauppinenKiitos pitkään jatkuneiden helteiden on tänä vuonna yrttien ja muidenkin kasvien kasvatukseni onnistuneet paremmin kuin koskaan.

Muutamaan ruukkuun istuttamani herneen kasvoivat komeasti ja antoivat hyvän sadonkin. Vieläkin saattaa satoa olla tulossa, kun jokunen kukka kukkii yhä. Lisäksi pensaspapukin kukkii mukavasti joten muutama papukin sieltä syötäväksi tulossa.

Basilikan lehtiä. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Erityisen paljon säätiloista ovat tykänneet basilika ja persilja. Niistä olen jo useamman viikon ajan saanut kerätä viikoittain kunnon saaliin ja eiköhän meno jatku vielä tulevinakin viikkoina.

Poimittua persiljaa. Kuvaaja: Markus Kauppinen

Niin ja koko kevään sekä kesäkuun uinunut rakuuna on myös herännyt kasvuun heinäkuun helteiden johdosta.

Hyvää viikonlopun jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.