eBayssä ostoksilla, sisällöntuottamista ja käytöntukea

Leppäkertun kotiloViikko alkaa olla arkipäivien osalta paketissa kohta puolin. Viikolla tuli tehtyä edullisia ostoksia eBayssä. Ostin 100 kappaletta mustia mehupillejä, joista on tarkoitus sitten tehdä ulkoiseen salamaan hunajakenno snootti. Viikolla pitkästä aikaa tuli rauhoitettua verkon ihmeellisten videoiden pariin. Katsoin yhden strobistin videoita ja niistä sitten muistin taas tuon tee-se-itse nikkaroinnin. Aikanaan, kun nuo saan niin palaan kyllä asiaan ja tarkoitus on laittaa blogijulkaisua projektista. Niin ja noiden hinta oli toimituksineen 4,86 euroa.

Mehupillien lisäksi tilasin Duracellin Supreme AA 2450 mAh -akkuparistoja. Luotettavan oloinen yli 8000 kauppaa tehnyt ja 100% palautteen omaava yritys Englannista myi noita hyvään hintaan. Kuusitoista akkua kolmella kymmenellä eurolla. Nykyiset Haman akut alkaa olemaan tiensä päässä. Valtaosa niistä on jo viiden vuoden ikäisiä ja uudemmatkin jo kolme vuotta vanhoja. Niiden lataus ei enää kauaa kestä ja täyteen ladattuinakin ulkoisella salamalla ei montaa välähdystä irtoa. Tuo on osoittautunut nyt kevään tullessa hyvin rasittavaksi ja siksi piti muutama roponen uusiin akkuihin sijoittaa. Kyseiset akut saivat hyvät testitulokset viime vuonna Kuluttajalehden testissä. 200 latauksenkin jälkeen akkujen kapasiteetti oli yli 2000 mAh.

Sisältöä Mtj-Art.com ja Valonkuvaaja.com sivustoille

Viikolla panostin tietoisesti uuden sisällöntuottamiseen verkkosivuilleni. Valonkuvaajan blogissakin oli julkaisuja joka päivä ja muille sivustoille tuotin sisältöä, jota on jo pitkään pitänyt julkaista.

Mtj-Art.com sivustolle lisäsin mm. tietoa kotisivuistani. Valonkuvaaja.com sivustolle lisäsin muun muassa tarinaa Youtubesta ja siitä miten Youtube kanavan taustakuvan voi tehdä sekä sitten vaihtaa. Tietoa Internet selaimista joilla sivuston toiminta on testattu. Myös sivustolta löytyvästä hakutoiminnosta kirjoitin muutaman sanasen. Lisäksi lisäsin Valonkuvaaja.com ja Valonkuvaajan blogin kävijätilastoja sekä päivitin Adobe Photoshop oppaat osiota.

Neljä vuotta vanhan Acerin ajuriongelmat

Alku viikosta sain projektiksi laittaa neljä vuotta vanhan Acerin ajurit kuntoon, koska niiden takia tietokone oli vähintäänkin mielenkiintoisessa kunnossa.

Suurinta ongelmaa tuotti näytönohjaimen ajuri. Sehän ei tietenkään päivittynyt Windowsin omalla työkalulla, sillä joka siinä mukavasti ja helposti olisi kyseisen laitteen vieressä olemassa. Menin sitten valmistajan sivuille, mutta eipä sieltäkään apua löytynyt. Vastaukseksi tuli, että kyseisen koneen käyttöjärjestelmä hakee itse päivityksensä.

No, ei muuta kuin Googlettamaan ja etsimään ajurin ohessa olleen virhekoodin perusteella ongelmaa. Sitten löytyi keskustelupalstoja joissa ongelmaa ruodittiin sekä linkkiä uudempaan ajuriin. Sen latasin ja asensin manuaalisesti. Koneen uudelleen käynnistys ja avót kone näytti ja toimi kuten sen pitääkin! Hyvä, homma että sain ”vanhan” koneen takaisin ruotuun.

Sinivuokonlehdestä sivellin Photoshopilla

SinivuokonlehtiäYllä oleva kuva on tehty siveltimellä jonka tein sinivuokonlehdestä. Ensiksi otin kuva sinivuokonlehdestä. Sitten kehitin sen Lightroom 4 ohjelmassa. Avasin sitten Photoshopissa. Syväsin sen taustastaan tasomaskin avulla. Sen jälkeen määrittelin siitä siveltimen ja tallensin sen haluamallani nimellä. Sitten tein siveltimeen hiukan säätöjä ja lopputulos on tuossa. Kunhan vain malttaisi niin pitäisi tehdä useammastakin asiasta oma siveltimensä.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja
mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Käytöntuki, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.