Dokumentaatioita, työharjoittelussa ja Väriä pimeään..

RuskaViime viikonloppuna oli hieno aurinkoinen sää ja sen myötä kova polte päästä tallentamaan ruskan värejä digitaaliseen muotoon. Mutta eipä siitä käytännössä oikein tullut mitään. Luovuus ja ajatukset eivät vaan mitenkään pysyneet valokuvauksessa mukana, ”kiitos” kovaa vauhtia hupenevan jäljellä olevan opiskelu ajan.

Viimeiset kaksi viikkoa on taas mennyt sellaista vauhtia niin sumussa, etten ole oikeastaan mitään uutta saanut aikaiseksi dokumentaatioiden suhteen. Eikä järin suurta edistystä tullut viime viikonloppunakaan. Täytyy myöntää, että kovin raskaaksi on tämä opiskeluaika käynyt ja suurimmat paukut katosivat ensimmäisen näyttökokeeseen. Jotenkin vain pitäisi jaksaa vääntää loput vaadittavat materiaalit lokakuun viikonloppujen aikana, viikolla ei enää eväät riitä iltatyöskentelyyn, kuten niin monesti olen jo kirjoitellutkin. Se että työharjoittelussa vääntää ongelmien parissa ja sitten edes jotenkin dokumentoi päivän tekemiset niin riittää jo todella hyvin. Ei vain yksinkertaisesti enää jaksa aloittaa opiskelemaan jotain uutta illalla.

No, eihän se itku auttanut markkinoilla niin ei varmaan tässäkään asiassa. Jostain vain täytyy ne voimat ja tarinat kaivaa, jotta tästä tutkinnosta kunnialla selviäisi. Mutta jos en selviä niin eihän sekään mikään maailman loppu ole vaikka todella paljon se kyllä henkilökohtaisesti ainakin harmittaisi. Tuskin sitä muu maailma huomaisikaan, kuten ei myöskään mahdollista valmistumistani.

Ruska

Dokumentaatioista ja Heksusta

Sunnuntaina jatkoin jälleen toivottoman tuntuista dokumentaatio projektia. Ajoittain on jo ollut parempi fiilis tämän asian kanssa, mutta nyt taas mennään syvissä vesissä. Nyt kun aikaa materiaalien luovuttamiseen on jäljellä vajaa kuukausi alkaa ahdistus olemaan jo käsin kosketeltavissa. Tuo ahdistushan ei todellakaan paranna työtehoa lainkaan vaan lamaannuttaa entisestään. Joten pahassa noidan kehässä ollaan..

Työharjoittelussa

Lokakuu alkoi ja työharjoittelu jatkui, kuten tulee jatkumaan lähes koko lokakuun. Viikolla tuli taas tehtyä kaikenlaista joista seuraavaksi vähän enemmän tarinaa.

Maanantai päivän projektina oli vastuu projektiini liittyvä käyntikortti. Tein Adobe Illustrator ohjelmalla erilaisia luonnoksia kortista. Luonnostelin niin visuaalista kuvitusta kuin tekstien asemointi erilailla. Puolen päivän aikaan asiakkaalle lähetettiin kaksi eri versiota jotka katsoin parhaiksi vaihtoehdoiksi. Asiakas vastasi nopeasti ja kertoi kummasta piti enemmän tai asiakkaan sanoja lainaten ”Toinen korteista oli loistava ja sen haluamme”.

Asiakas lähetti samalla tarkempia tekstejä, jotka korttiin tulisi yhteystietojen lisäksi sisällyttää. Työstin korttia hiukan uuteen muotoon ja sain kaikki asiakkaan haluamat tekstit mahtumaan 50mm * 90mm kokoiseen luonnokseen. Vielä niin, että kaikki teksti on selkeästi luettavassa muodossa. Joka ei nyt ihan itsestään selvyys kuitenkaan aluksi ollut.

Joten viikon aloituspäivän saldona asiakkaan hyväksymä valmis käyntikortti. Etupuolella olen työntekijän henkilökohtaiset työtiedot, yrityksen palvelut tiivistettynä, sekä yrityksen sähköisten kanavien tiedot. Kääntöpuolella perus asiakas ajanvaraus lista.

Tiistain ohjelmaan kuului yhden verkkosivun ulkoasun pientä hiomista. Tuotekuvausta, tällä kertaa vaatteiden kuvausta. Sekä palaveri, jossa sovittiin uusista Modx Revolution julkaisujärjestelmällä tehtävistä testeistä.

Keskiviikko päivä meni Modx Revolution julkaisujärjestelmän parissa, kuten oli sovittukin. Ensiksi tein uuden leiskan jota käytin labrauksen pohjana ja jota tulen sitten käyttämään jatkossakin Modx Revolution labrauksissa. Nyt on olemassa valmiit kuvat, html ja css -pohjat, joita voi sitten aina tarpeen mukaan työstää, mutta eipä tarvitse ihan alusta lähteä liikkeelle :)!

Tuokin asia on ollut pitkään ollut ajatuksen tasolla matkassa mukana, mutta toteutusta ei vain ole tullut tehtyä puhtaasti siitä syystä, ettei ole vain ollut aikaa. Sama perus työ pitäisi tehdä myös Modx Evolutioniin, WordPressiin sekä Joomlaan. Mutta katsellaan, nyt löytyy aikaa noihin milloinkaan. Nyt alkaa vakaasti näyttämään siltä, että tuo Modx Revolution tulee olemaan se työkalua jolla tulen verkkosivuprojektit toteuttamaan ainakin perinteiset sivut. Siihen on vain niin ”helppoa” viedä minkälainen sivupohja tahansa! Lisäksi sen saa muokattua juuri sellaiseksi, kun haluaa.. tosin se vaatii hyvin paljon opiskelua, mutta käytännössä ei juuri rajoituksia ole.

Tänään sain ratkaistua osittain jo aiemmin työn alla olleen ongelman, joka liittyi getResource pakettiin. Työn alla oli sellainen asia, että pitäisi saada yhdelle sivulle esiin haluttu määrä artikkeleista halutuista kategorioista. Sekä niistä esille se, kuka on julkaisun kirjoittanut, milloin se on julkaistu ja tietysti otsikko. Niin ja otsikosta linkki itse artikkeliin sekä vielä se ”Lue lisää..” linkki. Joten sellaista perus blogimaista ulkoasua.

Tuon sain nyt ratkaistua. Mutta vielä tuonkin asian parissa on lisää tutkittavaa ja testattavaa. Tuota on tarkoitus viedä vielä eteenpäin niin, että tietyillä käyttäjillä jotka kuuluvat tiettyyn käyttäjäryhmään on oikeudet tehdä uusia artikkeleita määrättyyn katekoriaan. Sekä artikkelin luomisen yhteyteen pitäisi kehittää sellainen sivupohjamuuttuja jolla artikkelin kirjoittaja voisi helposti liittää artikkeliin haluamansa kuvan. Sitten pitäisi saada tuo kuva ja artikkelin intro teksti automatisoitua näkymään tuolla blogi tyylisellä listaus sivulla. Joten ei ihan vielä ole tuota asiaa käsitelty ;)! Tosin sävelet ja suunnitelmat on selvät, kunhan vain tarpeeksi aikaa löytyy niin kyllä nuokin asiat saat toteutettua ja hyvin dokumentoitua.

Labrauksesta ja dokumentoinnista on hyötyä niin työharjoittelu paikalle kuin myös itselleni. Modx Revolutionin testaus työt ovat mieluisia ja näillä näkymin tulen niitä tekemään varmaan vielä ensi viikonkin.

Torstaina jatkui labraus Modx Revolution parissa ja melkoista jumitusta kyllä oli tämä päivä. Jos ei eilen mainitsin labrauksen olevan mukavaa niin ehkei se nyt niin mukavalta tunnu, vaikkakin kyllä se sitä on. Jumituksen pahimmilla hetkillä se on tietysti tuskaista, mutta sitten kun saa ongelman ratkaistua niin tunnelmat ovat jotain ihan muuta.

Päivän projektina oli edelleen getResource paketin toiminnallisuus, sekä käyttäjienhallinta. Kummassakin tuli jotain edistymistä, mutta ei toivotun lailla kuitenkaan. Huomenna on samaa työtä edessä ja toivottavasti jotain edistymistä yhä tapahtuu.

Perjantai yllätti positiivisesti niin kauniin aurinkoisen, tosin kovin tuulisen, päivän kuin Modx testausten suhteen :)! Nimittäin heti aamusta tuli muutama idea torstain ongelmien ratkaisuun. Tai totta puhuen ne tulivat mieleeni perjantaina vastaisena yönä.. No, yhtäkaikki isoja ongelmia tuli ratkaistua. Oikeastaan kaikki tähän asti työn alla olleet getResource pakettiin liittyvät asiat. Ongelmien ratkettua dokumentoin tekemäni asia mahdollisimman hyvin, jotta jatkossa ei tarvitsisi kyseisen asian kanssa enää näin kovasti taistella.

Ongelmien ratkaisujen dokumentoinnin loputtua jatkoin käyttäjänhallinnan ongelmien ratkomisten parissa. Joihin niihinkin löysin jo paljon keskeisiä ratkaisuja :)! Poistin kaikki aiemmat säädöt ja aloitin prosessin työstämisen uudestaan tyhjältä pöydältä. Koko ajan työstin tekemisistäni dokumentaatiota ja näin pysyin hyvin ajantasalla siitä mitä olen tehnyt. Mielestäni nyt tosiaan perus toiminnot ja niihin liittyvät ongelmat on ratkaistu ja sitten ensi viikolla tuosta on hyvä jatkaa, kun aikaa testaamiseen taas löytyy.

Nimittäin palaan alkuviikosta vastuuprojektini pariin, kun heiltä ollaan taas saatu lisää materiaalia ja ohjeita, miten projektin kanssa edetään.

Väriä pimeään -valokuvanäyttely

Viikolla tuli käytyä tarkastamassa miten näyttelyn kuvat voivat ja mukavastihan ne rautakehikossa roikkuivat. Pelkoni niiden putoamisesta ei  ollut siis ainakaan vielä käynnyt toteen, hyvä niin :)! Toivottavasti ne jaksavat vielä pysytellä paikoillaan keskiviikkoon saakka, jolloin niiden esillä olo aika toistaiseksi päättyy. Kenties vielä joskus kuvat päätyvät näytille jossain muualla, jossa niille jokin sopiva näyttelypaikka löytyy.

Eloonjäämistaistelu

Vieraskirjasta löytyi jo muutamia tarinoita, mutta vielä on kirjassa tilaa uusille tarinoille. Pienet muistokuvat näyttelystä olivat lähteneet hyvin matkaan ja niin ehkä käy nyt lisäämillenikin uusille pikku kuville. Näyttelyn suosikkikuva kisaankin olivat näyttelyssä käyneet mukavasti osallistuneet, joten hyvinhän Väriä pimeään -näyttely on mennyt.

Jos et vielä ole näyttelyssä käynyt, mutta tahtoisit kuvat nähdä niin pidähän kiirettä! Näyttely on enää 4 päivää avoinna eli keskiviikkoon 12.10. klo 18:00 asti. Lämpimästi tervetuloa :)!

Hyvää viikonloppua kaikille!

mtj-art. Get yours at bighugelabs.comMarkus Kauppinen – Valonkuvaaja

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.