Star Wars: The Rise of Skywalker | Bio Rex Prime-sali

Joulukuussa 2019 ensi-iltansa sai alkuperäisen Star Wars elokuva saagan viimeinen osa > Star Wars: The Rise of Skywalker. Odotukset olivat korkealla, koska etenkin viimeisen triologian ensimmäinen elokuva oli todella hyvä – toinen ei sitten niin hyvä ollutkaan. Valitettavasti sama suunta jatkui kolmannessakin elokuvassa. Tiivistetysti ja liiemmin juonta paljastamatta elokuva oli aivan liian pitkä. Se olisi voinut olla tunnin lyhyempi niin ei olisi väsy iskenyt kesken yli venyttyjen kohtauksien.

Ennen elokuvaa en arvosteluja katsonut, kuten tapana on. Jälkeen päin katselin ja elokuvalla on oikeutetusti IMDB.comissa 6,9/10. Elokuva tuossa muodossaan oli keskinkertainen. Lyhyempänä se olisi ollut hyvä.

Kokemuksia Bio Rex Prime-salista

Muutamilta henkilöiltä olen kuullut hehkutusta Bio Rexin Prime-salin hienoudesta ja mahtavuudesta. Tuosta yritin etsiä tietoa ja kokemuksia verkosta ennen lipun ostoa, mutta en löytänyt.

Syy selvisi käynnin jälkeen tai ainakin siis syy siihen miksei liiemmin salista ainakaan hehkutusta voi löytää. Se oli pettymys, vaikka odotukseni ei kovin korkealla olleet. Sali oli pieni ja kaareva valkokangas myös niin pieni ettei siitä ole mitään etua perinteiseen valkokankaaseen. Salin penkit olivat kenties leveämmät, mutta ei niistä itselleni mitään iloa ollut.

Äänentoisto ei eronnut perinteisistä saleista mitenkään. Kuvanlaatukaan ei silmiä hivellyt. Aina vaan terävämmässä kuvanlaadussa on se ongelma, että elokuvan tehosteen ja efektit muuttuvat kovin helposti muovimaiseksi. Monessa kohtaa näki häiritsevän selvästi miten epäaidossa todellisuudessa tapahtumat olivat. Henkilöt ja asiat olivat todella päälle liimatun näköistä. Lisäksi epätarkat kohdat olivat liian usein hirveää pikselimössöä. Näitä ongelmia ei niin pahasti ole havaittavissa, kun kuvan laatu on sopivan tarkkaa. Jälkeen päin mietinkin, että elokuva olisi pitänyt katsoa ilman silmälaseja niin tuo ei olisi varmaankaan noin paljoa häirinnyt.

Mutta tiivistettynä, mielestäni ei ole mitään syytä mennä Prime-saliin katsomaan ainakaan noin tehosteilla eteenpäin menevää elokuvaa. Kenties aidoissa ympäristöissä tapahtuva elokuva ei ole noin häiritsevää katsottavaa tuolla tarkkuudella.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.