Ilosaarirock 2011 – Perjantai – Sulo-Klubi

Ilosaarirock 2011 Sulo-KlubiTasan viikko on kulunut siitä, kun Ilosaarirock alkoi. Pari viikkoa sitten lupailin, että kuvat tulee säädettyä ainakin jouluun mennessä.. No, nyt ne on säädetty ja julkaistu. Aion nyt lisäksi julkaista tarinaa tuosta viikonlopusta niin, että perjantain tarinat julkaisen tänään ja huomenna sitten lauantain, sitten vielä sunnuntaina sunnuntain ja paluumatkan tarinat.

Ottamiani valokuvia liitän vain perjantain, lauantain ja sunnuntain juttuihin. Koska meno sekä paluumatkalla otin kuvia järjestelmäkameralla ja niitä en ole ehtinyt vielä lainkaan kehittämään. Aikanaan tulen noistakin kuvia lisäämään Flickr.com tililläni olevaan IlosaariRock 2011 kansioon. Noiden kuvien julkaiseminen saattaa sitten ihan oikeasti mennä vuoden loppuun tai ensi vuoden alkuun.. mutta nyt itse asiaan eli Ilosaarirockin perjantain tapahtumiin.

Kohti Joensuuta

Perjantai aamuna lähdettiin matkaan kohti Joensuuta. Aamun ja menomatkan sää ei kovin lupaavalta vaikuttanut, kun lähes koko matkan satoi vettä. Matka taittui henkilöautolla ja pysähtelimme jaloittelemaan aika-ajoin huoltoasemille. Syömässä kävimme Mikkelin Huviretkessä, söin aura-broileri pastaa, josta sain ”mukavasti” mahanpuruja. Mikkelistä jatkoimme kohti Varkautta, jossa oli meno matkan ehdottomasti kovin ruuhka. Varkauden kohdalla alkoi jo näyttää niin pahalta, että oli pakko soittaa hotelliin, ettei välttämättä ehditä ajoissa paikalle ja saimme siirrettyä huoneen lunastus aikaa kello 21 asti. Nimittäin etenemis vauhti muuttui ihan kävelyvauhdiksi. Onneksi tuota todellista ruuhkaa ei kestänyt kuin vajaan kilometrin nimittäin tuohokin paloi aikaa lähes puoli tuntia! Jos koko loppu matka olisi ollut tuollaista niin olisi perjantain esiintyjät hyvin pitkälti jäänyt näkemättä.

Varkaudesta selvittyämme ei enää tarvinnut missään vaiheessa jonottaa, vaikka oletimme että kyllä viimeistään 10-20 kilometriä ennen Joensuuta liikenne jumiutuu vastaavalla tavalla. Ei ollut ruuhkaa edes keskustassa. Olimme hotellillamme 17:48 eli 12 minuuttia ennen huoneiden lunastamisen takarajaa. Joten ei olisi mennyt edes kovin tiukoille, vaikka en olisi hotellille soittanutkaan. No, sitten ei muuta kuin hotelliin sisään kirjautumaan ja sen jälkeen nopsaan viemään tavarat huoneeseen. Sitten reppuun tavarat joita illalla festarialueella tulisi mahdollisesti tarvisemaan: sadevaatteet, wc-paperia, kamera ja eväät.

Matka Laulurinteelle

Tiesimme, ettei Ilosaarirock alue ole kaukana hotelliltamme, mutta yllätykseksemme kaupungilla ei ollut mitään ohjeistusta siitä missäpäin alue olisi? Joten muutama hetki kului siihen, että löysimme kartasta oikean suunnan Laulurinteelle. Sitten vain nopsaa vauhtia kohti Ilosaarirockia. Porttien läheisyydessä vaihdoimme Sulo-klubi ja Ilosaarirock lippumme alue rannekkisiin, sit ei muuta kuin jonottamaan sisään. Sisälle jonottaminen ei kauaa kestänyt ja ehdimmekin näkemään sekä kuulemaan Sulo-klubin ensimmäisen esiintyjän, Ultaramariinin, viimeisen kappaleen lähes kokonaan eli olimme alueella noin klo 19:13.

Anna PuuTuon jälkeen suuntasimme töppösemme kohti YleX-telttaa, jossa esiintyi useita Emma palkintoja voittanut suosittu Anna Puu. Keikka oli ensimmäinen kokemus uudenlaisista festareilla olevista teltoista. Kokemus oli positiivinen, teltassa äänet kuuluivat paremmin kuin perinteisellä avolavalla, sekä valot pääsivät paremmin oikeuksiinsa. Niin ja jos olisi satanut ei olisi sekään haittanut. Annan laulannan ja hyppimisen jälkeen suuntasimme takaisin Rekkalavalle, joka oli siis perjantain toinen esiintymislava.

Loistelias Jaakko Laitinen ja Väärä Raha

Kello 20:15 rekkalavalle nousi loistavaksi uudeksi tuttavuudeksi osoittautunut Jaakko Laitinen ja Väärä Raha. Poppoo veti iskelmämusaa, mutta omalla hienolla tavallaan! Lisäksi joukkolla oli hyvä meininki ja tunnelma välittyi sekä tarttui yleisöön heti alku soinnuista lähtien. Hyvä keikka ja hieno bändi! Kannattaa ehdottomasti tutustua ja käydä keikoilla jos vain mahdollisuus siihen tulee!

Lisää videoita löydät Youtubesta bändistä ja ottamiani digipokkari kuvia vastaavasti löydät Flickr tilitäni kansiosta Jaakko Laitinen ja Väärä Raha.

Keskiolut jazzia tarjoili Sir Elwoodin Hiljaiset Värit

Sir Elwoodin Hiljaiset VäritTämän hurmoksen jälkeen YleX lavalla esiintyi Jätkäjätkät, jota kuuntelimme muutaman kappaleen ajan. Sitten päätimme lähteä käymään läheisessä S-Marketissa ostamassa iltapalaa. Kauppaa oli matkaa vajaa kilometri. Kauppareissun jälkeen palasimme takaisin festarialueelle ja silloin rekkalavalla oli esiintymässä Rosa niminen bändi. Katselimme heidän keikan loppuun asti ja sitten alkoikin yksi odetuimmista keikoista nimittäin keskiolut jazzia soittava Sir Elwoodin Hiljaiset värit -nousivat lavalle. Emme olleet aiemmin heitä livenä nähneet. Hyvän ja tunnelmallisen keikan hekin vetivät, joten kannatti kyllä heidänkin keikkaansa odottaa!

Tämän jälkeen soitosta vastasi Tumppi Varonen ja Problems bändi. Vauhtia ja meininkiä ei heidänkään vedosta puuttunut. Hyvä meno tarttui jälleen yleisöön ja yhteislauluakin kuultiin isoimpien hittien aikana, kuten mm. Tahdon rakastella sinua.

Sulo-klubin päätti Kotiteollisuus ja Joensuun Mieslaulajat

Sulo-Klubin viimeisenä esiintyjä oli Kotiteollisuus. Tämä oli kolmas kerta kuin näin Jouni Hynysen, Janne Hongisto ja Jari Sinkkonen bändin livenä. Kahta aiempaa on haitannut liiallinen veren alkoholipitoisuus, sekä loputtomalta tuntunut vittuilu. Molemmat ovat ihan ok asioita, mutta tietyissä rajoissa. Tällä kertaa nämä asiat olivat hyvin kunnossa ja miehet keskittyivät itse aiaanIlosaarirock 2011 - Kotiteollisuus eli esiintymiseen ja soittamiseen! Äänentoistokin toimi ja musisointi kuullista hyvältä. Setin spessu osuus oli se, että Joensuun mieslaulajat kuoro nousi lavalle viimeisten kappaleiden ajaksi! Olihan se hieno olla kuulemassa ja todistamassa tuotakin harvinaisuutta, etenkin kun se taisi olla täysin uniikki tapaus eli ei tule toistumaan enään milloinkaan.

20 euron hintainen Sulo-Klubi lippu antoi erittäin hyvää vastinetta rahoilla! Eihän tuolla summalla meinaa nykyään aina nähdä edes yhtä keikkaa viikonloppuna ja nyt pääsi kokemaan monta hienoa keikkaa!

Perjantai oli kaikenkaikkiaan hyvä päivä! Vaikkakin oli siinä jotain huonoakin. Eniten häiritsi huono opastus niin itse alueelle kuin alueellakin, sekä se että alueella oli paljon todella päihtyneitä ihmisiä verrattuna muihin festareihin joissa on tullut oltua mukana, kuten esim. RuisRockissa.

Perjantaina tuli räpsittyä digipokkarilla paljon kuvia joista 77 kappaletta olen julkaissut Flickr. com tililleni. Löydät ne ja voit käydä halutessasi niitä katsomassa paikassa nimeltä Ilosaarirock 2011 – Perjantai.

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.