Mustalista

 

Henkilökohtainen mustalistani yrityksistä joista enää osta mitään tai yrityksiä joiden tuotteita jatkossa boikotoin.

 

Anttila

Katteettomia lupauksia useita, tarjoustuote oli "juuri päässyt loppumaan". Otettiin yhteystiedot talteen, mutta koskaan ei mitään kuulunut. Näin kävi monta kertaa.

Yli 1000 euron kannettavan kanssa homma meni todella oudoksi. Kannettavassa oli vikaa komponettien kiinnityksissä. Ainakin emolevy ja kiintolevy olivat irti, huollon korjauksien mukaan. Noiden takia kone kävi kaksi kertaa huollossa.

Internettiä ei koneella saanut toimimaan, ei langatonta tai langallista. Laite taas huoltoon, jossa vika todettiin ja "korjattiin". Ei vaan korjattu.

 

Tässä vaiheessa kone oli tullut ilmeisesti liian kalliiksi Anttilalle, koska ääni muuttui. Nyt laite olikin asiakaspalvelun mielestä kunnossa. Seuraavat korjaukset menisivät täysin meidän piikkiin. Asiaa veivattiin ja vatvottiin yli 6kk, päivääkään ei tuona aikana konetta en pystynyt käyttämään. Kun pelkkän käyttöjärjestelmän käyttöönotto vaatii toimivan nettiyhteyden!

 

Lopulta ei todellakaan auttanut muu kuin korjauttaa eri firmassa verkkokortti ja sitten homma lähti toimivaan. Näin veemäistä palvelua ei ole muualla onneksi vastaan tullut. Ei tosiaankaan tullut yllätyksenä Anttilan konkurssi, hyvä vaan että yksi surkeimmista yrityksistä ei enää ole asiakkaita huijaamassa.

 

ASUS ROG GL12PC pelipöytäkone

Tyhmä se on joka mainospuheita uskoo, mutta jos valmistaja kertoo koneen olevan helposti ja laajasti päivitettävissä niin voisi olettaa, että toisen 3,5" kiintolevyn asennus onnistuisi ostajalta itseltää, kun koneessa sille paikka varattuna on. No, eipä onnistu - paikka johon kiintolevyn virtakaapeli pitäisi kiinnittää on suojattu ja hitsattu kiinni metallikotetolla.

ASUKSEN tuesta asiaa kysellen, alettiin vaan viistatelemaan ja lopulta ihan suoraan vittuilemaan. Samalla linjalla oli myös Telian mahtava chat asiakastuki, jolloin vastaajalle tuli yllättäen työpäivä täyteen.

 

Ainut mitä kyseiseen koneeseen saa itse päivitettyä on muistikammat ja 2,5" ssd levy - ei kyllä vastaa lainkaan tuotteen kuvausta. En voi todella suositella kenellekään ASUKSEN koneita, tuotekuvauksen on huijausta ja tuesta tulee vaan ilkkumista sekä avautumista. Edellinen koskee myös laitteiden hankkimista Telian kautta.

 

 

Duracell

2010-luvulla laadukkaista paristoista on tullut todella huonoja. Aivan liian usein Duracellin paristoista vuotaa akkunesteet pihalle ja samalla usein rikkovat kyseisen laitteen. Kysyin asiakaspalveusta reklamaation (nro xx) asiasta, että olenko kokemukseni kanssa yksin? Eivät he tietenkään voineet siihen mitään vastata, mutta oikeastaan vastaamalla ei voi kommentoida, he myönsivät laadun heikentymisen.

 

Harmi, koska aiemmin näihin paristoihin pystyi luottamaan ja ne mielestäni toimivat pidempään kuin kilpailijoidensa paristot. Nyt olen siirtynyt huonekaluista tunnetun yrityksen paristoihin, jotka Kuluttaja-lehtikin rankkasi hinta-laatusuhteelta markkinoiden parhaiksi.

 

HP eli Hewlett-Packard

Surkea asikaspalvelu ja huolto. Olisin tarvinnut yritykseltä lausunnon, että heidän digikameransa voi hajota yht'äkkiä. Sähköpostilla asian myöntäminen olisi riittänyt vakuutusyhtiölleni ja siten olisin saanut sieltä korvauksen rikkoutuneesta kamerasta.

HP:n asiakaspalvelu heittäytyi aivan tyhmäksi ja sai siten lopulta minut väsytetty, en vain jaksanut enää vääntää asiasta. Heidän huoltokaan ei kameraa suostunut enää takuuseen eikä valmistajan virhevastuuseen korjata. Näistä syistä en todellakaan hanki kyseisen yrityksen tuotteita saati sitten suosittele niitä kenellekään.

 

Kiintolevyn poraaminen, parasta tietoturvaa. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Hämeenlinnan Pyöräverstas

Ennakkoon asiallisen oloinen paikka. Varaus tehtiin verkossa, mutta sekin osoittautui turhaksi. Varauksen yhteydessä kertomiani asoita ei oltu luettu lainkaan. Samat asiat sai selittää pyörää viedessä.

Puhelut yritykseen olivat myös hyvin asiattomia. Luvattu korjausaika petti kahteen kertaan, oli semmoista "jees jees - homma hoituu" höpinää. Yhdellä kerralla, kun soitin alkoi vääntäminen Nishiki pyörän oikein ääntämisestä joka kesti oikeasti minuutteja! Todella törkeää saivartelua ja maastopyöräni oli varmaankin ainut laatuaan tuossa pakestepullan tuoksuisessa hipteri kahviossa. Niin kyseinen pyöräkorjaamo paljastui paikan päällä oikeastaan kahvioksi jossa vähän puuhastellaan pyörien parissa.

Kokemuksen kruunasi pyörän hakeminen. Sain ilmoituksen huollon valmistumisesta muutaman tunnin ennen liikkeen kiinni menoa. Lähdin heti matkaan ja olin oven takana puolitoista tuntia ennen paikan sulkeutumista. Tosin ovia oltiinkin jo laittamassa kiinni?! Aloin hakkaamaan ovea ja korjaaja toljotti oven takana ihmeissään. Silloin oli pakko jo avautua ja kas aukesi ovikin. Mitään ei pyydelty anteeksi vaan usean pyynnön jälkeen sain lopulta pyöräni ja isoimman laskun mitä olen koskaan pyörän huollosta saannut vaikka pyörään ei edes oltu osattu tehdä kaikkia asioita.

En todellakaan suosittele tätä muka pyörähuoltoa kenellekään.

Rajala Camera kuvapalvelu

Kokemuksia Rajala Camera kuvapalvelusta

Rajala Camera tarjosi joulukuussa 2017 ilmaiseksi yhden 20*30cm kuvan. Mukava juttu ja hyväkin, koska nyt pystyi kokeilemaan palvelua riskittä.

Toisten en palvelua tule myöskään käyttämään tai ainakaan en siitä maksa. Nimittäin kuva lähetettiin erittäin huokessa pahvikuoressa. Kevein kuori mitä on kuvatilauksissa vastaan tullut.

Kuva tuli Smart post laatikkoon. Se oli kunnolla aallolla ja kuten arvata saattaa oli myös kuva aallolla ja lisäksi yksi kulma oli taittunut.
 
Kallis hinta ei takaa hyvää laatua

Hintaa kuvalla on 9.9€ ja postikulut. Kuvapaperin laatu oli jonkun verran parempi kuin esimerkiksi Pixumista 0.99€:lla tilaamani, mutta ei mitenkään 10x parempi ja etenkin lähetyksen toteutus oli paljon huonompi.

En voi tämän kokeilun perusteella mitenkään suositella Rajala Cameran kuvapalvelua.