Valokuvaustarvikkeet

 

Monet harrastukset ovat monesti niin sanotusti välineurheilua. Näin ei valokuvauksen tarvitse lähtökohtaisesti olla, mutta myös valokuvaamiseen on tehty tolkuttoman paljon kaikenlaisia välineitä.

 

Valokuvaus tarvikkeita. Valokuvaaja: Markus Kauppinen


Monet niistä ovat vastaus oikeaan kysyntään ja sitten hyvin tarpeellisiakin, mutta paljon on vastaan tullut tarvikkeita joita ei kyllä lainkaan valokuvaamisessa tarvitse.

 

Hyödyllisistäkin välineistä löytyy yleensä edullisia tuotteita jotka ovat tarkoitettu harrastelija valokuvaajille. Sitten mitä ammattimaisempaan käyttöön tuote on tarkoitettu niin yleensä myös hinta nousee samaan tahtiin. Tosin kyllä ns. harrastelijatason välineillä saa otettua ammattitasoistakin jälkeä!

 

Lisäksi monia välineitä voi rakennella itse ja yllättävänkin edullisesti, kuten esimerkiksi hunajakennoja > mehupilleistä ja kartongista. Joskus kannattaa myös avartaa maailmaa ja tutustua eBayn valtaisaan tarjontaan. Sieltä olen tehnyt silloin tällöin hyviä löytöjä valokuvaustarvikkeistakin.

 

Tietoa kuvausvälineistä ja varusteista


Tässä osiossa keskityn kertomaan omia kokemuksiani erilaisista valokuvaamiseen tarkoitetuista välineistä. Tarinaa löytyy muun muassa seuraavista aihealueista: