Hintavertailu / Hintaseuranta

 

Tälle sivulle on laittanut muutamia linkkejä niiden kauppojen verkkosivuille joilta löytyy tuotteita valokuvaus harrastukseen. Tämän sivun tarkoitus on helpottaa sinua hintavertailussa alkuun pääsyä. Mitään kauppaa en ala erityisesti suosittelemaan (listaan kaupat aakkosjärjestyksessä), koska eri tuotteiden hinnat vaihtelevat välillä suurestikin kauppojen välillä > siksi hintavertailu aina kannattaakin tehdä joka tuotteen kohdalla erikseen.


Lisäksi kannattaa tutustua huolella kaupan toimitusehtoihin: reklamaatioiden hoito, takuuhuolto, toimituskulut jne. Toimitusehdoissakin on paljon vaihtelua eri yritysten välillä.


Sekä jos alkaa mietityttämään kyseisen yrityksen maine niin kannattaa kirjoittaa yrityksen nimi esimerkiksi Google hakukoneeseen seuraavalla tavalla: yrityksen nimi kokemuksia. Näin saat nähtäväkseni muiden ihmisten kokemuksia kyseisestä yrityksestä. Kokemuksia löytyy varmasti niin hyviä kuin huonoja, mutta jos yrityksen toiminta ei toimi niin kyllä se viesteistä tulee selväksi. Negatiivisen palautteen antaminen avoimesti, kun on lähes aiheessa kuin aiheessa ”helpompi” antaa.


Itse suoritan hintavertailua usean kuukauden ajan ennen tuotteen hankkimista. Syy miksi näin teen on se, että tänään julkistettu järjestelmäkamera on kolmen kuukauden kuluttua jo alentunut ja puolen vuoden kuluttua hinnasta on jo kovin usein lähtenyt ainakin 30%, koska monet valmistajat julkaisevat jatkuvasti uusia päivitettyjä malleja kameroistaan.


Suosittelenkin, ettei mitään valokuvaamiseen liittyvää tuotetta kannata ostaa heti julkaisun jälkeen. Samaa voin lämpimästi suosittelen kaikkien tavaroiden hankkimiseen ;)! Vaikkakin joskus jotkut tuotteet kallistuvat vähän ajan kuluttua julkaisusta, mutta näin käy harvemmin.

 

Laajempaa hintavertailua voit suorittaa esimerkiksi suositulla Hintaseuranta.fi verkkosivustolla ja toki myös Googelettamalla.

 

Käytettyjä tarvikkeita löytyy myös