Verkkomainonta - julkaisijana

 

Halutessasi lisää näkyvyyttä ja kävijöitä verkkosivuillesi, kannattaa aloittaa mainonta myös internetissä perinteisemmän mainonnan lisäksi. Voit tehdä mainossopimuksia yksittäisten mainostajien kanssa tai tehdä sopimuksen mainosten julkaisuohjelmia tarjoavien tahojen kanssa.

 

Mainosten julkaisuohjelmilla tarkoitan ohjelmia joihin yksittäiset ihmiset tai yritykset hakevat mukaan ja sitten mainostavat verkkosivuillaan ohjelmaan kuuluvien yritysten mainoksia. Ohjelmassa mukana olevat mainosten julkaisijat valitsevat mainosten joukosta parhaiten sivuilleen sopivat mainokset, joten jos mainoksesi valitaan on mainoksesi näkijät todennäköisesti potentiaalisia asiakkaitasi.

 

Tällaisia mainosten julkaisuohjelmien tuottajia on monia, mutta tässä muutama joihin olen useimmin asian tiimoilta törmännyt.

 

Google AdWords

Luot mainokset ja valitset avainsanat itse. Avainsanat ovat yrityksesi toimintaan liittyviä sanoja tai ilmaisuja ja fraaseja. Avainsanat ovat muutenkin keskeisessä osassa verkkosivujesi näkyvyydessä eri hakukoneissa, tästä tarkemmin osiossa hakukoneoptimointi. Mainostamaasi asiaa kuvaavien avainsanojen kannattaa olla hyvin mainostasi kuvaavia, jottei mainosrahasi kulu turhiin klikkauksiin. Tarkoitan, että jos mainosta autoja niin mainoksen avainsanoissa ei kannata olla sanaa lomamatka. Vaikkakin autoa käytetään lomamatkalla ei mainoksesi kuitenkaan myy vierailijalle lomamatkoja. Näin ollen ihminen joka etsii lomamatkoja saattaa kuitenkin klikata automainostasi ja silloin asiakas pettyy väärän sisällön vuoksi ja sinä menetät mainoksesi klikkauksen johdosta rahaa Googlelle.

 

Mainoksesi saattaa näkyä hakutulosten vieressä, kun ihmiset tekevät Google-hakuja valitsemillasi avainsanoilla. Mainontasi kohdistuu siis jo sinusta kiinnostuneelle yleisölle. Tuo saattaa on tuossa siksi, että myös mainosten näkyvyydestä kilpaillaan! Tosin mainosten sijoituskilpailun ratkaisee se kuinka paljon yhdestä mainoksesi klikkauksesta olet valmis maksamaan ja kuinka osuva mainoksesi avainsanat ovat tehtyyn hakukone hakuun.

 

Google Adwords tililläsi voit luoda / poistaa mainoskampanjoita. Ensimmäisen mainoksen luomiseen saattaa kulua kauemmin aikaa, mutta kun tulet sinuiksi palvelun kanssa ei mainoksen luomiseen enää kestä kovin kauaa. Mainostesi näyttökertoja, klikkauksia ja sitä kuinka paljon mainoksesi on maksanut voit seurata helposti omalta Adwords tililtäsi. Lisäksi tilin kautta näet kuinka paljon sinulla on vielä varattuna mainontaan rahaa ja voit tilisi kautta myös lisätä markkinointi rahaa nopeasti.

 

Lisää tietoa Google AdWords mainostuksesta löydät osoitteesta: adwords.google.fi/.

 

TradeDoubler

Lisää tietoa TradeDoublerissa mainostamisesta löydät osoitteesta:www.tradedoubler.com/fi-fi/.