Verkkomainonta

 

Yritysten ja kaikenlaisten muidenkin tahojen sekä asioiden siirtyessä Internetiin on luonnollista, että mukana on myös erilaisia mainonnan tapoja. Yrityksillä on mainoksia mm. tavallisilla Internet sivuilla ja blogeissa.

 

Blogien mainonnasta on riittänyt paljon puhetta ja etenkin siitä, että se ei saisi olla piilomainontaa. Blogi julkaisusta tulisi käydä selkeästi ilmi, jos kyseessä on mainos.

 

Mainostaja vai julkaisia?

Pääjako on se, että on mainostajat sekä niitä jotka haluavat julkaista mainostajien mainoksia omilla kotisivuillaan. Itselläni on kokemusta kahdesta verkkomainoksia tarjoavasta palvelusta: Tradedoubler ja Googlen AdSense / AdWords.

 

Julkaisijalle: Google AdSense, TradeDoubler..

Tradedouberin mainoksia oli aikoinaan Mtj-Art.com sivustolla. Google Adsensellä julkaisen mainostajien mainoksia tällä Valonkuvaaja.com sivustolla sekä Valonkuvaajan blogissa. Mainoksilla saamillani tuloilla olen maksanut web-hotellipalvelun maksuja.

 

Mainostajalle: Google Adwords

Google AdWordsillä mainostin 2011 lokakuussa pitämääni Väriä pimeään valokuvanäyttelyäni. Sen jälkeen olen jatkanut Valonkuvaaja.com sivuston yleistä mainostusta 10 sentin päiväbudjetilla, joka harvoin kokonaan menee.