Valokuvaustarvikkeet - Suodattimet

 

Suodattimien käyttö digitaalikameroissakin on usein kannattavaa, vaikka suodattimen tekemän asian voisikin tehdä kuvankäsittelyssä. Tällä tavalla ainakin säästyy aikaa kuvankäsittelyltä ja kyllä lopputuloskin monesti on parempi noiden erilaisten suotiminen avulla.

 

Muutama huono puoli saudattimissakin on. Ne pitäisi muistaa ottaa mukaan kuvausreissulle ja sitten vielä pitäisi muistaa käyttää niitä ;).

 

Harmaasuodin (ND - Neutral Density)

Harmaasuodinten avulla valotusaika saadaan pidemmäksi. Suosituimmat ND-suodattimet ovat 3:n ja 6:n aukon suotimet sekä vieläkin pidempiin valotuksiin 10:n aukon suodin. Lisäksi jos käytössäsi on 100 mm tai 150 mm levysuodin sekä niiden käyttöön tarkoitettu pidike niin levyjä on mahdollista pinoa päällekkäin kolme kappaletta. Näin on mahdollista saada aikaiseksi todella pitkiä valotusaikoja. Lue lisää harmaasuotimista täältä!

 

Pyöröpolarisaatiosuodin

Pyöröpolarisaatiosuodin on mielestäni hyödyllisin suodin. Sen avulla voi vähentää heijastuksia ja lisäksi maisemakuvauksessa se vertaa vailla oleva apu. Testissä halpa suodin eBaystä ja testimenestyjä Marumi. Lue lisää!


Dark CPL suodin - Breakthrough Photography

Toukokuun toinen päivä 2017 Kickstarter sivustolla alkoi Dark CPL tuotteen rahankeräys kampanja. Tilasin itselleni yhden, koska se vaikutti erittäin lupaavalta. Ei olisi pitänyt tilata, nimittäin enpä olisi voinut uskoa millainen show siitä tulisi. Lue lisää!