Vuoden Luontokuva

Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Pohjoismaiden suurimman luontokuvakilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.


Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto. Arvostelussa kiinnitetään huomiota myös ilmaisuun ja luovuuteen.


Lähde: http://www.vuodenluontokuva.fi


 Seuraavaksi voit katsella valokuviani jotka ovat Vuodenluontokuva kisassa pärjänneet. Vuosina 2011 ja 2012 myös muutama kuvistani ylsi semifinaali vaiheeseen, mutta valitettavasti en muista mitkä ne kuvat olivat.

 

2016 | Tanssija | Sijoitus: Finalisti, sarjassa: Kasvit

Vuoden luontokuva finalisti Tanssija. Kuvaaja: Markus Kauppinen


Makrokuva vielä tunnistamattomasta niittykukasta ylsi toistaiseksi parhaimpaan sijoitukseeni Vuoden luontokuva kilpailussa. Niukasti yhdelle käsisalamalla valaistukuva ylsi upeasti finaaliin. Finaalissa sijoituksista taisteli kaikissa sarjoissa yhteensä 270 kuvaa, joten sarjakohtaisesti kilpailijoita oli 30/40 kuvaa.


Erittäin lähelle suurta haavetta ja tavoitettani siis pääsin, mutta vielä ei ihan riittänyt. Toivottavasti vielä sekin päivä koittaa, että valokuvani pääsee palkittujen joukkoon.

 

2013 | Lude | Sijoitus: Semifinalisti, sarjassa: Muut eläimet

Lude. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Makrokuva luteesta kesäkuulta 2012. Päivä ei ollut niin aurinkoinen kuin kuvasta voisi päätellä. Pääosa kuvan valosta on peräisin ulkoisista salamalaitteista. "Aurinko" luteen takana on niittyleinikki.

 

Kuva on otettu Pentax K-5 järjestelmäkameralla ja Pentax 100mm macro objektiivilla jossa oli kiinnitettynä Vivitar Macro Focusing Teleconverteri. Salamalaitteina käytin Pentax AF-160 rengassalamaa sekä Metz AF-51 käsisalamaa.


Tekniset tiedot: 1/180s, F11, ISO 160, 200mm.


2013 | Häjy | Sijoitus: Semifinalisti, sarjassa: Muut eläimet

Häjy. Kuvaaja: Markus KauppinenMakrokuva hämähäkistä kesäkuulta 2012. Pääosa kuvan valosta on peräisin rengassalamasta, joka on hyvä apuvälinen lähikuvauksessa.

 

Kuva on otettu Pentax K-5 järjestelmäkameralla ja Pentax 100mm macro objektiivilla jossa oli kiinnitettynä Vivitar Macro Focusing Teleconverteri. Salamalaitteina käytin Pentax AF-160 rengassalamaa.


Tekniset tiedot: 1/180s, F11, ISO 80, 200mm.


2010 | Syksyn herkut | Sijoitus: Semifinalisti, sarjassa: Sommittelu ja muoto


Syksyn herkutMakrokuva eli lähikuva syksyllä lähipuistossa huomaamistani sienistä. Mielestäni nämä näyttävät ihan kekseiltä ja eivät siten ole ihan heti tunnistettavissa sieniksi. Kuvaan tallentuneista lämpimistä väreistä on kiittäminen ilta aurinkoa sekä täytesalamaa.

 

Kuva on ollut esillä myös Väriä pimeään -valokuvanäyttelyssä ja myös siellä muutamat ihmiset tulivat kysymään minulta mitä kuvassa oikein on?