Valokuviani yhteisöissä

 Aurora borealis. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

500px.com

Kansainvälinen valokuvien jako- ja myyntisivusto. Sivustolla kuvat näkyvät hyvä laatuisina versioina. Palvelussa voi seurata toisia kuvaajia, kommentoida kuvia ja kuvat saavat pulssi arvosanan, jonka maksimi on 10. Lisäksi tilaistoisa näkyy kuvan katselukerrat, millä kameralla ja asetuksilla kuva on otettu.

 

Tervetuloa katsomaan kuviani 500px.com -sivustolla.

 

Sunset by Markus Kauppinen on 500px.com

 

Aukea.net

Aukea.net on vapaa luomisgalleria luoville ihmisille, harrastajille ja ammattilaisille, jotka haluavat tuoda töitänsä esille saadakseen palautetta, uusia ideoita ja kokemuksia.

 

Digitaalisten sisältöjen tuottaminen on nykyään melkeinpä luvattoman helppoa. Siispä korostamme, että teosten julkaisu on sallittu alan harrastajille, ei täysin vasta-alkajille.

 

Julkaisua ja kommentointia varten tarvitset oman tunnuksen, joten vaikka vain selailet loputonta luovuuden satoa, suosittelemme rekisteröitymistä. Tervetuloa tutustumaan ja löytämään oma inspiraatiosi!

 

Tästä pääset katsomaan Aukea.net galleriassa olevia valokuviani.

 

Lusikkaniemi. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Flickr.com

Flickr on kuva/videopalvelu ja online-yhteisö, joka perustettiin helmikuussa 2004. Sivustolla voi jakaa omia kuviaan ja videoita sekä kommentoida muiden valokuvia. Flickr:n mukaan sivustolla oli viisi miljardia kuvaa syyskuussa 2010.

 

Flickr:ssä on mahdollista hakea ja luokitella kuvia folksonomisesti sekä sivusto tarjoaa ilmaiseksi mahdollisuuden ladata palveluun 100 megatavua kuvia kuukaudessa. Ilmaisten käyttäjien toimintoja on monilla tavoin rajoitettu, esimerkiksi käyttäjän kuvasivulla näkyy vain 200 viimeksi ladattua kuvaa. Loputkin säilyvät Flickr:ssä, mutta niitä pääsee katsomaan vain suoran, kuvaan vievän linkin kautta. Vuosimaksun (1 vuosi 24,95$ ja 2 vuotta 47,99$) maksaneet käyttäjät voivat ladata Flickriin rajattoman määrän kuvia. Kuvien on kuitenkin oltava alle 10 megatavun kokoisia. Lähde: Wikipedia

 

Tästä pääset katsomaan Flickr.com tilillä olevia kuviani ja halutessasi voit myös kommentoida niitä.

 

Valaisevat yöpilvet. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Hdrcreme.com

Valokuvayhteisö joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan HDR (High Dynamic Range) valokuville. HDR kuvalla tarkoitetaan kuvaa joka on otettu samasta kohteesta, mutta koottu useasta eri valoituksella otetusta kuvasta. Yleensä kuvia on otettu 3-7 kappaletta. Omat HDR kuvani ovat yleensä 3 eri valoituksen lopputuloksia ja otan ne käsivaralta. HDR kuvan voi tehdä yhdestäkin kuvasta, jolloin tuosta yhdestä kuvasta tehdään 3-7 eri valoitusta jollakin kuvankäsittely ohjelmalla esim. Photoshopilla. Näin tehdyn kuvan laatu ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin aidosti useasta eri tavalla valoitetuista valokuvista koottu kuva.

 

Palveluun pitää rekisteröityä ja ilmaisessa versiossa saa päivittäin palveluun ladata yhden kuvan. Maksullisessa, 1 vuosi 19$, ei ole kuvien latausrajoitusta. Lisäksi maksullisessa versiossa näkee kuka on kuviasia pisteyttänyt ja pääset eroon sivustolla olevista mainoksista.

 

Tästä pääset katsomaan HDRcreme.com tililläni olevia kuviani ja halutessasi voit myös arvostella niitä.

 

Osittainen kuunpimennys 2017. Valokuvaaja: Markus Kauppinen
Photocrowd

Sivusto jossa on paljon kilpailuja ja useimpiin voi osallistua ilmaiseksi kuka tahansa yhdellä kuvalla. Rahalla sitten voi ottaa osaa useammalla kuvalla samaa kilpailuun.


Viikolla 12/2018 nousin Top 1000 joukkoon Photocrowd-sivustolla. Sivusto on harvinaisen mukava valokuvien arvostelu paikka. Samalla sain pronssisen kruunun profiilikuvaani :).

 

Matkaa kärkeen on 961 sijaa ja sinne tuskin tulen koskaan pääsemään, mutta jo tämä Top 1000 on hyvä saavutus. Kuvien kirjo on sivustolla teknisesti ja aiheellisesti laaja, mutta huippu kuvat ovat todella upeita.

 

Noctilucent cloud by Markus Kauppinen on 500px.com