Kuvankäsittely - Adobe Photoshop CC

 

2013 Adobe muutti suositun kuvankäsittelyohjelmansa kuukausimaksulliseksi, samalla nimi muuttui Photoshop CC:ksi.

 

Tämä muutos tuntui aluksi ikävältä, mutta tarkemmin ajateltuna se on aika hyvä (verrattuna vanhaan malliin). Aiemmin uusi Photoshop julkaistiin puolentoista-kahden vuoden välein. Hintaa uutuudella oli täytenäversiona yli 1000€ ja päivitysversiona 700€.

 

Nyt Photoshop CC ja Lightroom CC maksaa 12,39€/kk eli 148,68€ vuodessa. Joten hinta on verrattain hyvinkin huokea. Saman verran maksaa uusin Photoshop Elelements ohjelman fyysinen pakettikin.

 

Kesäkuussa 2016 julkaistiin ohjelman "kokonaan" uusi versio. Uusina ominaisuuksina mukaan tuli Face-Aware Liquify, Select and Mask workspace, Match Font, kehitetty Content-Aware Crop ja paljon pieniä parannuksia ohjelman yleiseen toimivuuteen.

 

Käyttöliittymä

Käyttöliittymä Photoshop CC:ssä on hyvin samankaltainen kuin aiemmissakin Photoshop versioissa. Ensimmäisellä käynnistys kerralla Photoshop CC kysyykin, että haluatko tuoda asetuksia aiemmista versioita (jos tietokoneellasi on asennettuna jokin aiemmista Photoshop -versioista). Kaikkia asetuksia tämä toiminto ei valitettavasti kuitenkaan tuo.

 

Photoshop CC interface - käyttöliittymä.

 

Lisää aiheesta