Oppaat

 

Oppaat osio oli edellisessä Valonkuvaaja.com sivuston versiossa nimeltään opiskelu. Silloin kerroin osiossa asioista joita oli datanomi opintojen aikana käyty. Nyt datanomi opinnot ovat takanapäin joten oli aika muuttaa myös otsikkoa. Sisältö pohjautuu samoihin materiaaleihin, tosin päivitettyinä versioina. Lisääkin on tavaraa tullut ja jatkossa tulee lisää, lupaan sen.

 

Internetin ihmeellinen maailma

"Internetin ihmeellinen maailma" on jo vakiintuneeksi muodostunut sanonta. Sanon pitää paikkaansa ja jatkossa muuttuu aina vain osuvammaksi.

 

Internetin maailmasta kerron selaimista (Mozilla Firefox, Internet Exploler), hakukoneista, selaimessa pelattavista peleistä ja tietysti sosiaalisesta mediasta.

 

Kuvankäsittely

Valokuvaus tuo suuri rakkauteni on tuonnut mukaan toisen mukavan asian eli kuvankäsittelyn. Kuvankäsittely osiossa on mukana maksulliset Adoben Photoshop ja Illustrator ohjelmat. Ilmaisista kuvakäsittely ohjelmista taas vastaavasti mukana ovat Gimp ja selaimessa toimiva kotimainen Sumo-paint.

 

Kuvankäsittelyyn löytyy niin opastusvideoita kuin perinteisiä vaihe vaiheelta eteneviä tutoriaaleja.

 

Käyttöjärjestelmät ja toimisto-ohjelmat

Käyttöjärjestelmissä käyn läpi niin Linux, Microsoft Windows kuin Mac OS ympäristöjä.  Sekä toimisto-ohjelmien läpi käyntiä kuten Microsoft Office ja Libre Office.

 

Tietokoneen käyttöntukea

Tietotekniikan lisääntyessä ja monesti myös helpottuessa on silti yhä usein tarvetta käytöntuelle. Olenkin tehnyt tietotekniikkaan liittyvälle käytöntuelle oman osuudensa. Apua löytyy mm. kadonneen levyaseman näkyviin tuontiin kuin tietokoneen perushuollon tekemiseen ilmaisilla ohjelmilla.