Oppaat

 

Oppaat osio oli alunperin Valonkuvaaja.com sivustolla nimellä Opiskelu. Silloin kerroin osiossa asioista joita oli datanomi opintojen aikana käyty. Nyt datanomi opinnot ovat takanapäin ja siitä syystä myös otsikko on vaihtunut. Sisältö pohjautuu samoihin materiaaleihin, tosin päivitettyinä versioina. Lisääkin on tavaraa tullut ja jatkossa tulee lisää, lupaan sen :). Sisältö toiveita saatte vapaasti ehdottaa, joitain niistä saatan hyvinkin toteuttaa!

 

Guido van Helten muraali Hämeenlinnan Kantolassa.

 

Internetin ihmeellinen maailma

"Internetin ihmeellinen maailma" on jo vakiintuneeksi muodostunut sanonta. Sanon pitää paikkaansa ja jatkossa muuttuu aina vain osuvammaksi.

 

Internetin maailmasta kerron selaimista (Mozilla Firefox, Internet Exploler), hakukoneista, selaimessa pelattavista peleistä, Youtubesta ja tietysti sosiaalisesta mediasta. Kenenkään ei myöskään auta unohtaa hetkeksikään nykyaikana tietoturvaan liittyviä asioita.

 

Auringolasku Levillä. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Kuvankäsittely

Valokuvaus tuo suuri rakkauteni on tuonnut mukaan toisen mukavan asian eli kuvankäsittelyn. Kuvankäsittely osiossa on mukana maksulliset Adoben Photoshop ja Illustrator ohjelmat. Ilmaisista kuvakäsittely ohjelmista taas vastaavasti mukana ovat Gimp ja selaimessa toimiva kotimainen Sumo-paint.

 

Kuvankäsittelyyn löytyy niin opastusvideoita kuin perinteisiä vaihe vaiheelta eteneviä tutoriaaleja.

 

Tulppaanin nuppu. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Käyttöjärjestelmät ja toimisto-ohjelmat

Käyttöjärjestelmissä käyn läpi niin Linux, Microsoft Windows kuin Mac OS ympäristöjä.  Sekä toimisto-ohjelmien läpi käyntiä kuten Microsoft Office ja Libre Office.

 

Vanhan Porvoon ruska-aika. Valokuvaaja: Markus Kauppinen 

 

Tietokoneen käyttöntukea

Tietotekniikan lisääntyessä ja monesti myös helpottuessa on silti yhä usein tarvetta käytöntuelle. Olenkin tehnyt tietotekniikkaan liittyvälle käytöntuelle oman osuudensa. Apua löytyy mm. kadonneen levyaseman näkyviin tuontiin kuin tietokoneen perushuollon tekemiseen ilmaisilla ohjelmilla.

 

Leppäkerttu tutkimusmatkalla. Valokuvaaja: Markus Kauppinen 

Älypuhelimet

Älypuhelimet tuovat helpotusta arkeen ja työhön silloin kuin ne toimivat - toimimattomina ne tuovat harmaita hiuksia ja tuskan hikeä. Tarkoitukseni on helpottaa olo tuskan aikana sekä kertoa vinkkejä käyttömahdollisuuksista. Kysyä ja ehdottaa kannattaa aiheista jotka mieltäsi askarruttaa! Lue lisää.

 

Tikkupullaa paistamassa. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Muut -osiossa löytyy sitten sekalaisia vinkkejä ja neuvoja

Osista löytyy esimerksi tietoa miten pystyt edullisesti yhdellä puhelin soitolla vähentämään puhelimeesi tulevaa suoramarkkinointia eli kuinka teet kiellon Robinsson rekisteriin. Kuinka käytät näppärää avoimenlähdenkoodin ilmaista Audacity-sovellusta? Kokemuksia Applen tuotteita ostavasta ja myyvästä Vihreä Omena -kaupasta ja paljon muuta!