Coppermine Kuvagalleria

 

Coppermine Gallery sovellus on hyvä alusta omannäköisen kuvagallerian tekemiseen. Gallerian upottaminen muuhun verkkosivustoon onnistuu itse tehdyn / muokatun teeman avulla hyvin.

 

Olen testannut monia kuvagalleria alustoja ja tullut siihen tulokseen, että Coppermine Gallery on itselleni sopivin. Muutamia syitä valintaani: ensinnäkin se  on todella hyvin dokumentoitu, siihen on mahdollista tehdä omia teemoja ja asetuksia muokkaamalla sillä on mahdollista hallita tarkasti kuvagallerian erilaisia toimintoja eri käyttäjäryhmille. Niin ja onhan se myös ilmainen.

 

Mtj-Art.com Kuvagalleria

Tein ensimmäisen Coppermine Galleryn 2008. Se poistui monestakin syystä Internetin ihmemaasta joulukuussa 2010 ja teki uuden uljaan hienon paluun syyskuussa 2013.

 

Kuvagalleria projektiin kului useita kuukausia. Suunnittelu vei ison osan ajasta. Erilaisten kuvagalleria vaihtoehtojen testaaminen vei vähintäänkin yhtä paljon aikaa kuin suunnittelu. Itse ympäristön toteutukseen meni lopulta vähiten aikaa.

 

Mtj-Art.com Kuvagallerian ulkoasupohjan loin Adobe Illustrator ja Adobe Photoshop ohjelmien avulla. Loput ulkoasusta loihdin esiin css-tyylein ja rakenteen html:llä. Toiminnallisuus tulee sitten php:n avulla, johon ei juurikaan tarvinnut puuttua.

 

Oman teeman teon aloitin kopioimalla yhden valmiina olleista teemoista. Nimesin teeman uudestaan ja aloin sitten tekemään teeman tiedostoihin (theme.php, template.html, style.css) haluamiani muutoksia. Lisäksi tein seuraavat php-tiedostot: custom_header.php ja custom_footer.php, joiden avulla viimeistelin kuvagallerian upottamisen muuhun sivustoon.

 

Seuraavaksi ruudunkaappaukset Mtj-Art.com sivuston ulkoasusta ja Mtj-Art.com Kuvagallerian ulkoasusta:

 

Mtj-Art.com sivuston ulkoasu.

 

Mtj-Art.com kuvagallerian ulkoasu.

 

Tutustu seuraavaksi Mtj-Art Kuvagalleriaan paremmin :)!

 

Lisää aiheesta