Ohjelmointi

 

Ohjelmointi osiossa keskitytyn kertomaan mahdollisimman kattavasti kaikesta web-ohjelmointiin liittyvistä asioista. Verkkosivujen tekeminen on itseäni kiinnostanut jo monia vuosia, mutta kunnolla aloin asiasta oppia datanomi  opintojen aikana.

 

Nyt datanomi opinnot on suorittu. Tietoa karttui paljon, mutta mitä enemmän tietää niin tuntuu, että opittavaa on vain aina enemmän. Tarinan määrä lisääntyy tänne sitä mukaan, kun ehdin sitä vain tuottamaan ja julkaisemaan.


Ohjelmointi osiostani ei ole kaiken kattava web-ohjelmointi sivusto, mutta kenties ajansaatossa sellaiseksi muovautuu. Osio toimii lähtökohtaisesti omana tietopankkinani, joka tosin on vapaasti teidän kaikkien verkkosivuillani kävijöiden käytettävissä ja toivottavasti jotain hyvää tietoa myös itsellenne löydätte!


Ohjelmointikielet

Ohjelmointikielet osiosta löytyy tietoa CSS-, XHTML-, PHP-, XML- ja MySQL:aan sekä koskevista asioista.


Hakukoneoptimointi

Tietoa hakukoneoptimoinnista eli SEO:sta. Hyvin suunniteltu ja toteutettu verkkosivun hakukoneoptimointi on keskeinen osa sivuston näkyvyydessä hakukoneissa. Sivuston näkyvyys hakukoneissa on taas erittäin merkittävä tekijä tavoiteltaessa sivustolle mahdollisimman useita kävijöitä. Valtaosa hakukoneella hakunsa tekijöistä, kun vierailee ensimmäisen hakutulossivun verkkosivuilla.

 

Joten on tavoittelemisen arvoista pyrkiä saada sivustonsa eri hakukoneiden hakutuloslistalla sijalle 1-10, jos sijoitus on tätä huonompi niin todennäköisyys siihen että haun tehnyt henkilö päätyisi sinun verkkosivulle alkaa olemaan häviävän pieni. Hakukoneoptimointi saattaa tuntua aluksi tähtitieteeltä (ja voi siitä sellaista tehdäkin), mutta huolella hetken asiaan perehtymällä hakukoneoptimoinnin pää idea selviää. Hakukoneoptimoinnista selviää itsekin, kunhan vain opettelee perusasiat. Halutessaan on myös mahdollista ostaa verkkosivuston hakukoneoptimointi ulkoisena palveluna. Minunkin kautta voit ostaa sivustosi hakukoneoptimointi palvelun.


Julkaisujärjestelmät

Tietoa eri julkaisujärjestelmistä. Tutkimuksen alla ovat ainakin Modx, Wordpress ja Joomla. Vielä ei kyseisistä julkaisujärjestelmistä paljon tietoa ole, mutta ajan myötä sitä on tarkoitus tulla lisää.


Verkkojulkaisut

Tästä osista löytyvät myös tekemiäni verkkosivuja, osa niistä ovat valmiita ja osa vasta tekeillä. Lisäksi löydät täältä tekemäni Firefox Personas teemani.


Verkkokaupat

Verkkokaupat ovat olennainen osa tämän päivän kaupantekoa.


Valmiita verkkokauppasovelluksia löytyy niin ilmaisia kuin maksullisia ja ainahan voi tietysti koodata kokonaan oman verkkokaupan, mutta se vaatii jo paljon taiota, sekä on aikaa vievä projekti.

 

Coppermine Kuvagalleria

Coppermine Gallery sovellus antaa hyvät mahdollisuudet luoda omannäköisensä kuvagallerian. Itse olen testannut monia kuvagalleria sovelluksia ja tulin siihen tulokseen, että Coppermine Gallery on niistä sopivin. Lue lisää Coppermine kuvagalleriasta!