Wordpress julkaisujärjestelmä

Ohjeita | Ongelmat ja ratkaisut | Lisäosat - pluginit

 

Wordpress julkaisujärjestelmään tutustuin ensimmäistä kertaa tammikuussa 2011. Silloin kävimme koulussa läpi sosiaalista mediaa ja myös blogit tulivat puheeksi. Wordpress on alunperin tarkoitettu blogien tekemiseen, mutta nykyään se taipuu hyvin myös ihan perinteistenkin verkkosivujen julkaisuun ja hallintaan.

 

Wordpress on ilmainen ja perustuu avoimeen lähdekoodiin. Wordpress on tehty PHP:llä ja tietojen tallentamiseen se tarvitsee MySQL -tietokantaa, joten tarvitsen sellaisen palvelintilan verkkosivuillesi josta löytyy tuki PHP:lle sekä vähintään yksi MySQL -tietokanta.

 

Itse olen Wordpressillä toteuttanut Valonkuvaajan blogini. Blogin tein tuolloin, kun koulussa käsittelimme sosiaalista mediaa. Blogin alkuperäinen tehtävä oli toimia oppimispäiväkirjana, mutta sen on laajentunut myös muuhunkin. Julkaisin viikoittain yhden blogi kirjoituksen jossa oli tiivistettynä viikolla tekemäni asiat. Sitten satunnaisemmin julkaisen artikkeleja joistakin kokeilemistani tai tekemistäni asioista. Pääosin kuitenkin tarinani liittyvät digitaaliseen viestintään tai valokuvaamiseen, jotka molemmat ovat kyllä digitaalista viestintää, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan. Opiskelujen jälkeenkin olen jatkanut blogin ylläpito ja julkaisenkin vähintään kerran viikossa uuden blogin artikkelin.

 

Lisää tietoa löydät ilmaisesta Wordpress julkaisujärjestelmästä http://wordpress.org/ verkkosivustolta tai suomalaiselta Wordpress verkkosivustolta http://fi.wordpress.org/.

 

Ohjeita

10:n tapaa muokata Wordpressin hallintapaneelia, löydät ohjeistuksen täältä.

 

Ongelmat ja ratkaisut

 

Category Archives: -tekstin poistaminen

 1. Tämä toimii ainakin TwentyTen -teemassa.
 2. Avaa teeman category.php -tiedosto.
 3. Kommentoi pois käytöstä kohta:
 4. <?php /*<h1 class="page-title"><?php printf( __( 'Category Archives: %s', 'twentyten' ), '<span>' . single_cat_title( '', false ) . '</span>' ); ?></h1> */ ?>
 5. Nyt ei kyseistä tekstiä enää näy.

 

Continue reading - tekstin muokkaaminen tai poistaminen

 1. Tämä toimii ainakin TwentyTen -teemassa.
 2. Avaa hallintapuolella teeman ulkoasun muokkain.
 3. Avaa sieltä löytyvä functions.php -tiedosto.
 4. Etsi kohta Continue reading ja muokkaa se haluamaksesi, esimerkiksi "Lue lisää"
 5. Lisää muita vaihtoehtoja vinkkejä löydät osoitteesta http://codex.wordpress.org/Customizing_the_Read_More.

 

Lisäosat - Pluginit

User Access Manager

 

Linkkivinkit

 

Lisää asiaa Valonkuvaaja.com sivustolla
 • Mistä löydät tiedon käytössä olevasta Wordpress versiosta?