Google Täsmähaku

Google Täsmähaku toiminnon lisääminen verkkosivuille onnistuu verrattain helposti. Täsmähaku on hyvä, mutta ei erinomainen hakukone ratkaisu verkkosivustolle. Itselläni se oli ensimmäinen ratkaisu ja jälleen syyskuusta 2016 lähtien olemassa oleva tarkaisu.

 

Useita vuosia käytössäni oli tietokannasta hakuja tekevä hakutoiminto, mutta sen kehitys päättyi. Joten sen tietoturva ei ole enään kunnossa. Valitettava tapaus, sillä kyseinen hakutoiminto oli loistava. Google Täsmähaku, kun hakee tiedot omien hakukoneidensa indeksointi tiedoista, joten iso osa sivustoni asioista ei sillä (ainakaan vielä) löydy. Toivottavasti Täsmähaku-hakukoneen lisääntyvä käyttö parantaa myös sivustoni indeksointia Googlen hakukoneen tietokantaa sillä se parantaisi huomattavasti Täsmähaku toimintoa.

 

Google Täsmähaun asentaminen

Asentaminen on verrattain helppoa.

 1. Jos sinulla ei vielä ole Google tiliä niin käyttääksesi Goole Täsmähakua sinun pitää luoda itsellesi Google tili.
 2. Mene seuraavalle sivulle https://cse.google.fi/ 
 3. Luo Google Täsmähaku-hakukone ohjeita noudattaen. Halutessasi voit muokata hakukoneen ulkoasua ja toimintoja jonkin verran. Mahdollisten muokkaamisten jälkeen kopioi Google Täsmähaun koodit verkkosivuillesi haluamaasi kohtaan.
 4. Nyt sinulla on toimiva Google Täsmähaku verkkosivuillasi.

 

Ongelmat ja ratkaisut

 • MODx ongelma - Tulossivu ei tule esiin

  • Ratkaisu >> MODx and Google CSE use the same q parameter: Google for the search keyword, and MODx for the page-alias.

  • Eli muuta q > Q niin toimii. Muutoksen voi tehdä Klikkaa hakutulostiedot painiketta ja avautuvasta ikkunasta muuta q > Q.

 • Firefoxissa ei aina toimi niin kuin pitäisi

  • Hotfix > Poista Googlen koodista 2 sulkumerkkiä. 1. funcktion-tekstin edestä. 2. Lopussa oleva aaltosulkeen perässä oleva sulkumerkki. Näin ongelma poistuu Firefox selaimessa, mutta vastaavasti ongelmia tulee Internet Exploler ja Google Chromen kanssa. Eikä Googlekaan oikein tykkää heidän koodin muuttamisesta.

 

Apua muualta Internetistä