Googlen tarjoamia palveluita

 

Google tarjoaa useita erilaisia sovelluksia Internetin käyttäjille. Osa on suunnattu Internetin käyttäjille ja osa taas Internetin sisällön tuottajille. Sovelluksia on tosiaan paljon, mutta tarkoitus on ajan myötä mahdollisimman monesta täällä kertoa. Mihin palvelu on tarkoitettua ja miten olen itse sitä käyttänyt, tyylisesti.

 

Varmaankin tunnetuimmat Googlen palvelut ovat Google -hakukone ja Gmail. Gmailin käyttäjille voi olla tuttu juttu myös sen liitännäinen Google Docks.

 

Internetin sisällön tuottajille tarkoitettuja ohjelmia ovat mm. Verkkovastaavan työkalut, Page Speed Online, Google+ -painike ja Google Analytics.

 

Omat kokemukset Googlen palveluista

Vaikkakin Google tunnetusti monin paikoin kyykyttää käyttäjiään olen vahvasti lähtenyt heidän palveluitaan käyttämään. Se ei välttämättä ole viisasta, mutta näin olen ilmaisten palveluiden edessä tehnyt.

 

Käytössäni on "tietysti" Gmail. Sitten verkkosivustoina analysoi Google Analytics, joka antaa erittäin yksityiskohtaista tietoa sivustolla kävijöistä ja muutenkin sivuston toiminnasta.

 

Google+ -painike löytyy myös nettisivuiltani. Googlen verkkovastaavan työkalut ovat myös kovassa käytössä. Niiden avulla voi seurata sivuston teknisiä ongelmia, tehtyjä hakuja ja lähettää sivuston sivukartat Googlen hakukoneroboteille indeksoitaviksi.

 

Google AdWordsillä julkaisen muutama mainostani ja vastaavasti GoogleAdsensen avulla julkaisen sivustollani muiden GoogleAdwords mainostajien mainoksia.