Google Analytics

 

Ilmaiseen Google Analytics palveluun voit liittää verkkosivusi ja seurata www-selaimessa muun muassa hyvin yksityiskohtaisesti sivustoilla käyviä ihmisiä. Palvelussa riittää käyrää ja käppyrää, sekä numeroita luettavaksi pitkäksi aikaa. Tilaston seuranta onnistuu myös reaaliajassa.

 

Tilastotietoja enemmän kuin tarpeeksi

Tilastoa syntyy niin kävijöistä, kuin myös käytetystä selaimesta, näytön resoluutiosta, käyttöjärjestelmästä yms. Lisäksi palvelun kautta selviää mistä maasta sivustolle on tultu. Tai miten sivustolle on päädytty: hakukoneen kautta, joltain toiselta sivulta esim. Facebook tililtäsi.

 

Palvelun käyttöönotto

Palvelun saa käyttöön kirjautumalla palveluun Google tunnuksin. Liittämällä verkkosivuston palveluun ja sitten lisäämällä Google Analyticsin koodin pätkän sille verkkosivulle jota haluaa seurata. Koodi pitää siis liittää jokaiselle sivulle, josta haluaa tilastoja saada.

 

Omat  kokemukset Google Analytics palvelusta

Omat kokemukseni palvelusta ovat vain hyviä. Google Analyticsin avulla voi kehittää sivuston sisällön painopistealueita.

 

Sen avulla näkee mm. helposti millaisilla laitteilla sivustolla käydään. Tullaanko sivustolle mobiililaitteilla vaiko perinteisten tietokoneiden kautta?

 

Tilastotietoja on palvelun kautta niin paljon tarjolla, etten edes varmaan kaikkea ole koskaan katsonut. Siis ainakin riittävästi. Tilastoja voi myös kätevästi tilata eri muodoissa ajastetusti esimerkiksisuoraan asiakkaasi sähköpostiin.

 

Seuraavasta linkistä pääset Google Analytics palveluun.