Google +1 -painike

 

On toiminta idealtaan samanlainen kuin Facebookista tuttu tykkää painike. Googlen +1-painike ilmestyy hakukoneen tulosten viereen ja sitten halutessaan Internetin käyttäjä voi klikata +1 painiketta, jos kokee linkin olleen hyödyllinen.

 

Google+ näkyy myös Googlen hakutuloksissa

Käyttäjän tekemät +1 painikkeet klikkaukset näkyvät esim. Gmailin osoitelistassa oleville henkilöille. Heidän tehdessä hakuja, sinun ja muiden tuttavien +1-suositukset näkyvät tuloksissa. +1-suositukset tuleva näkyviin vasta kun käyttäjä kirjautuu sisään Googlen palveluihin. Hakutulosten lisäksi myös hakumainoksille voi antaa +1-suosituksia.

 

Google+ ominaisuuden liittäminen verkkosivulle

Ns. raakakoodilla tehdylle osiolle liitin koodin manuaalisesti jokaiselle sellaiselle sivulle, jolle tahdon tuon +1 painikkeen ilmestyvän. WordPressillä toteututun Valonkuvaajan blogiin taas toin Googlen +1 painikkeen asentamalla Google +1 pluginin ja noita lisäosia sitten riittää. Kannattaa kokeilla muutamaa ja ottaa niistä käyttöön sitten se itselle parhaiten sopivin. Itse otin käyttöön WordPress plugin - Google +1 Button lisäosan.

 

Ja validisti sen saa liitettyä sivuillensa seuraavasti: <div class="g-plusone"></div>. Tiedon tähän löysin Googlettamalla ja osoitteesta: http://www.hobo-web.co.uk/add-valid-google-1-button-to-your-website/.

 

Lisää tietoa aiheesta

Googlen +1 painikekäytäntö