Tekemiäni videoita

 

Vuosien varrella on tullut kuvattua joitakin videoita. Aluksi enimmäkseen eri kännyköiden kameroilla sekä digipokkareilla. Tulevaisuudessa on tarkoitus mahdollisuuksien mukaan panostaa myös laadukkaampaan videokuvaamiseen. Työvälineenä digitaalinen järjestelmäkamera.

 

Tämä on paikka, josta löydät ja tulet jatkossakin löytämään esimerkkejä kuvaamistani ja tekemistäni videoista. Paljon lisää löydät Valonkuvaajacom Youtube -kanavalta, jonka tilaajaksikin voit helposti alkaa.

 


 

Perjantaina 9.12.2016 onnistuin näkemään revontulia pitkästä aikaa. Havainnosta syntyi timelapse video.

 

 


 

30.9.2016 Pimeän kaupan illan päätteeksi järjestettiin ilotulitus.

 

 


 

5.9.2016 revontulet loimusi komeasti myös Etelä-Suomessa.

 

 


 

Seuraava video on kuvattu 5.1.2016 ja U20 mestaruus on ratkennut hetki sitten. Tunnelma oli ja muistot ovat loistavat :). Uskomatonta päästä todistamaan Leijonien maailman mestaruutta kotiturnauksessa, erittäin harvinaista herkkua lajissa kuin lajissa! Ottelun draamakin oli enemmän kuin kohdallaan.

 


 

2015 Heinäkuun alkupuolella kohtasin pitkästä aikaa kärpän. Tuolloin ei valitettavasti ollut järjestelmäkamera mukana, kun olin kotimatkalla kauppareissultani. Onneksi kuitenkin sain matkapuhelimellani kuvattua yläpuolella olevan videon.

 

Kärppä mitä ilmeisemmin oli saanut vainun naakkojen pesistä, koska naakat liitelivät kärpän yllä ja kärppä sinkoili sinne tänne tuttuun tyyliinsä. Muutaman kuvankin sain otettua, mutta ne eivät ole edes omiin muistokansioihin laadultaan kelpaavia.

 

 

 


 

 22.3.2015 olin menossa katsomaan Big Game elokuvaa. Elokuvan alkamista odotellessani huomasin lasintakana haukan syömässä kyyhkystä.

Hiukan harmitti, ettei ollut kunnon kamera mukana, mutta onneksi oli edes matkapuhelin jolla sain tämän videon kuvattua.

 

 

 


 

 

Perjantaina 20.3.2015 oli mahdollista nähdä Suomessakin miltei täydellinen auringonpimennys. Omista kuvistani tein timelapse videon, jonka voit katso alla olevasta ruudusta.

 

 

Niin ja välineet joilla kuvat otin olivat Pentax K-5 järjestelmäkamera, Tamron 28-300mm objektiivi ja Hoyan ND 400 suodatin.

 


 

Sibelius in The Air 7.3.2015 tapahtuma oli Aulangolla Hämeenlinnassa. Taphtumamaa mainostettiin ennakkoon hienoksi "pakko nähdä" tapahtumaksi. Jotenkin onnistuimme pääsemään ajoissa paikalle muutaman viikon ikäisen poikamme kanssa, ei olisi kannattanut.

 

Tapahtuman huipentumaksi suunniteltu pallojen hehkuttaminen Sibeliuksen musiikin tahdissa ei todellakaan onnistunut järjestäjien toiveiden mukaan. Ensiksi alkua viivytettiin useaan kertaan ja sitten lopulta tiedotettiin, ettei palloja voidakaan nostaa ylös. Joten tapahtuma muuttui vain polttimoiden polttamiseksi. Tästä pannukakusta oli pakko laittaa pieni video teille kaikille koettavaksi.

 

 


 

Seuraava time-lapse / kuvaesitys syntyi kerroskuvaus harjoituksen sivutuotteena. Kuvasin Marjataksi ristittyä kukkahämähäkkiä ja kuvia kehittäessä huomasin silmien liikkuneen. Pitihän tuosta sitten tehdä lyhyt video, jotta teillä kaikilla muillakin on mahdollisuus tämä nähdä.

 

 


 

Tämä kuvaesitys on tehty 2013 elokuussa Kilpisjärven Saanalta ottamistani valokuvista. Vastaavanlaisia kuvaesityksiä on tarkoitus toteuttaa myös muista hienoista kuvauspaikoista.

 

 


 

13.6.2013 järjestettiin Hämeenlinnassa ensimmäinen Zombie Walk tapahtuma. Valokuvien lisäksi tapahtumasta tallentui muutama video.

 

 

 


 

Kuvasarja lentokoneen temppuilusta Emäsalossa.

 

 


 

Seuraava video on ensimmäinen Time-Lapse video harjoitus. Ensiksi otin tukun kuvia, jotka sitten muunsin piirrosmaisiksi Adobe Photoshopissa. Sitten tein niistä videon Adobe Lightroom 3 ohjelmassa.

 

 


 

Tämä on toinen Time-Lapse videoni. Se on kuvattu Näsinmäen rinteestä ja kohteena oli Porvoon vanha kaupunki. Kuvasin tapahtumia usemman tunnin ajan ja niistä koostin sitten 12 minuuttisen videon. Ohjelma jolla still kuvat koostin videoksi oli Adobe Lightroom 3.

 

 


 

Tämä video on otettu todella pienellä MD80 kameralla ja on niin sanottu testivideo. Kamera on hyvin kevyt ja sormeni kokoinen. Tilasin kyseisen kameran eBaystä ja se maksoi alle 9 euroa. Mielestäni hintaan nähden hyvin kannattava hankinta.

 

 


 

Tämä video on tehty Adobe Premiere CS5 ohjelmalla. Tässä videossa harjoittelin tekstin lisäämistä ja erilaisia häivytyksiä. Lisäksi videossa on harjoiteltu yhden still kuvan zoomausta. Mielestäni onnistuin tekemään videoon harjoittelemani efektit hyvin.

 

 


 

Tämä ilotulitus video on kuvattu Lahdessa kauppakeskus Kärkkäisen joulunavaustapahmassa 20.11.2011. Video on kuvattu Nokian E7 älypuhelimella. Videota ei ole käsitelty millään tavalla vaan tälläistä jälkeä kyseinen puhelin tuottaa.

 

 


 

Tämä video on kuvattu Porvoon Ruskiksessa. Videon pääosissa on ylämaankarjan sonnit, jotka laiduntavat kesäisin kyseisssä paikassa. Laite jolla video on kuvattu on Nokia E7 matkapuhelin. Videota ei ole käsitelty mitenkään, vaan tälläistä jälkeä kyseinen älypuhelin tuottaa.

 

 


 

Tämä video on tehty still kuvista ja kyseistä purosta Olympus LS-10 digitaalisanelimella tallennetusta äänimaailmasta. Valokuvat on kehitytty Adobe Lightroom 3 ja Adobe Photoshop CS5 ohjelmilla. Digitaalisensanelimen ääntä ei ole käsitelty mitenkään, vaan tuollaista ääntä kyseillä sanelimella saa tallennettua. Kuvauspaikka on Porvoon Joonaanmäellä sijaitseva puro.