Videokuvaus

 

Tälle videokuvauksen pääsivulleni kerään kootusti erilaista tietoa videokuvaamiseen liittyen. Sivulta löytyy sitten linkkejä yksityiskohtaisempiin tietoihin kohdennetuista aiheista. Videoiden kuvaaminen onnistuu lähes kaikilla älypuhelimille, digipokkareilla ja järjestelmäkameroilla, tästä syystä videokuvaus onkin valokuvauksen ohella erittäin suosittua.

 

Videokuvaamisen hinta

Videoiden kuvaaminen on vuosikymmenten ajan ollut suosittu ja nykyäänkin erittäin suosittua. Erityisesti erilaiset action kamerat ovat lisänneet videokuvaamisen määrää ja toki droneillakin kuvaaminen on suosittua, mutta niiden kallis hinta on ikävä rajoite hankinnalle. Action kameroita saa muutamasta eurosta (MD80 eBaysta) eteenpäin. DJi isommat kuluttajille tarkoitettu dronet maksavat 1000-1500 euroa, mallista ja tarjouksesta riippuen. Sitten löytyy tietysti iso joukko muiden valmistajien droneja joita saa huomattavasti halvemmalla. Videokuvaus onnistuu myös lähes kaikille älypuhelimilla, digipokkareilla ja järjestelmä kameroilla.

 

Kuvauslaitteen lisäksi pitää käytössä olla tehokas tietokone jotta videoiden muokkaaminen onnistuu. Tietokoneen lisäksi pitää olla jokin sovellus jolla videoita voi muokata. Kuten valokuvauksessa niin myös videokuvauksessa on suotavaa tehdä perus korjaussäädöt kaikkiin videoihin. Sovelluksia löytyy ilmaisiakin ja jos jaat videosi Youtubessa niin sieltä löytyy ihan oma kevyt videoiden muokkausohjelma.

 

Lisäksi tämäkin vaatii aikaa ja petollisella tavalla muiden kiinnostavien harrastusten tapaan aikaa ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi..

 

Laitteet joista kokemusta

 

Action kamerat

Sony HDR-AZ1.

 

Dronet

DJi Phantom 4 Pro

 

Digipokkarit

HP Photosmart 812, Olumpus Stylus ja Canon IXUS510 HS.

 

Järjestelmäkamerat

Pentax K-5.

 

Älypuhelimet

Nokia N95, Nokia E7, iPhone 4S ja iPhone 5C.

 

Lisää aiheesta sivustolla