Valokuvaustarvikkeet - Vaatetus

 

Markus Kauppinen - Pentax ValonkuvaajaVaatetus on tärkeä asia valokuvaamisessakin, erityisesti luontokuvauksessa. Vaateiden tulee olla muun muassa tuntuiset, säähän sopivat ja tietysti kulutusta kestävät.

 

Käytettävyyteen kannattaa panostaa

Vaatteilla on valokuvauksessa monta tarkoitusta. Luontokuvausta harrastavalle on hyvä asia, jos vaatteista ei kuulu ääniä. Itsellänikin on sellaiset vaatteet yleensä yllä joista ei liiemmin ääniä kuulu.

 

Housuina reisitaskuhousut ja takkina pehmeäpintainen softshell takki. Kenkinä vaelluskengät tai maihinnousukengät joissa ei mitään irralleen kilkkuvia elementtejä löydy.

 

Äänettömyyden lisäksi on tietysti keskeistä, että vaatteita löytyy aina vallitsevan sään mukaan. Jotta valokuvatessa ei olisi kylmä tai kuuma vaan juuri aina sopiva.

 

Tämähän on tietysti vaikeaa, mutta tavoitteen tuo kannattaa ehdottomasti pitää.

 

Onko tavoite sulautua ympäristöön?

Näiden kahden tärkeän ominaisuuden lisäksi on syytä pohtia sitä miten huomaamaton tahdot luonnossa olla? Eli haluatko hankkia vaatteita joissa on maastokuvioita ja siten sulaudut luontoon entistäkin paremmin.

 

Tämän johdosta pääset todennäköisemmin lähemmäksi luonnossa olevia eläimiä ja siten myös mahdollisuudet parempiin valokuviin kasvavat oleellisesti.

 

Ideoita ja eri vaihtoehtoja voit käydä katselemassa esimerkiksi seuraavissa verkkokaupoissa: