Samyang objektiivit

 

Kamera valmistajien lisäksi objektiiveja valmistavat niin sanotut kolmannet osapuolet, kuten Samyang. Niiden valmistamat objektiivit ovat yleensä edullisempia, mutta monesti vähintäänkin yhtä hyviä. Vuodesta 2017 Samyang on tuonut markkinoille automaattitarkenteisia objektiiveja, sitä ennen he valmistivat ainoastaan käsitarkenteisia objektiiveja.

 

Itselläni on kokemusta vain Samyangin manuaaliobjektiiveista ja parhaimmillaan ne ovat erittäin teräväpiirtoisia. Tarkennuksen saaminen oikeaan kohtaan on vain välillä haastavaa. Samyangin 14mm F2.8 objektiivin kanssa tarkennus tuntuu vaihtavan paikkaa riippuen siitä kuvaako vaaka- vai pystykuvia tai onko kylmä vai lämmin. Tutkittuani asiaa en ole havaintoni kanssa yksin. Lisäksi yksi valitettava ongelma on objektiiviin merkattu ääretön, se harvoin osuu kohdalleen. Ongelmien väitetään yleisesti olevan objektiin, mutta saattaa se vika toki löytyä käyttäjästäkin. 


Samyang 20mm F1.8 ED AS UMC

 

Samyang 20mm F1.8 ED AS UMC -objektiivissa on 13 linssiä 12 ryhmässä. Linsseistä kolme on valmistettu ED-lasista, jotka vähentävät valon hajontaa tehokkaasti ja kaksi linsseistä asfäärisiä. Objektiivissa on moninkertainen UMC-Antireflex –käsittely, joka päästää tehokkaasti valon läpi, ilman heijastumia.

Objektiivin suurin aukko f1.8 mahdollistaa kuvien ottamisen hyvinkin hämärissä olosuhteissa nopeammilla suljinajoilla. Valoivoiman avulla myös korostat pääkohdetta ja 7 himmenninlehteä luovat kauniin bokehin kuviisi. 20cm lyhin tarkennusetäisyys lisää objektiivin monipuolisuutta. Lue lisää objektiivista.


Lisää tietoa Samyang objektiiveista muualla Internetissä