Kesäkauden avaus 2011

RuutukärpänenTiistai aamuna 31.5.2011 oli niin hieno aurinkoinen ja tyyni sää, että päätin silloin avata kesän valokuvauskauden! Olin jo suunnitellut etukäteen, että kyseisellä viikolla tulisin avaamaan kesäkauden makrovalokuvauksen saralta. Maanantai iltana katselin sääennusteita ja niissä povattiin tiistaille sekä keskiviikolle aurinkoista poutasäätä. Sen verran taikauskoinen olen, etten kuitenkaan pakannut kamerareppuani valmiiksi makrokuvausta varten. Siinä pelossa, että jos näin olisin tehnyt olisikin sitten tiistaina ollut ennustettua huonompi sää. No, aamulla oli tyyntä ja aurinkoista. Pakkasin nopeasti kamerareppuun makrokuvaus välineeni ja suuntasin sitten nokkani kohti jo entuudestaan tuttuun paikkaan jossa tiesin olevan paljon kukkasia sekä hyönteisiä. Tämä paikka sijaitsee Näsinmäessä, Porvoossa.


Paikalle päästyäni säähän ei ollut muutoksia paljoa tullut, tosin tuuli alkoi hiljalleen voimistua. Kuvauspaikalta näkyi Porvoon vanha kaupunki ja sitä katselemaan tulleita turisteja, jotka kävelivät ryhmissä pitkin joen vartta. Turistit ottivat valokuvia niin vanhasta kaupungista kuin lähistöllä valokuvausta harrastaneesta valonkuvaajasta eli siis minusta. Tällä kertaa kukaan ei tohtinut tulla juttelemaan vaikkakin muutama ohikulkija hiukan jo siltä näyttikin, että kohta saattaisi jonkin kysymyksen ilmoille päästää. Eikä kysymykset olisi haitanneet, kysymysten ollessa asiallisia, vastailen niihin ihan mielelläni.

 

Niin päivän, kuten koko kesän, teema oli jo mainitsemani makrokuvaus. Panostan tänä kesänä makrokuvaukseen, koska kuvaus päiviä tulee olemaan yksi / viikko, enempää ei vain aika riitä. Pitää panostaa ajankäyttö kouluasioihin. Yhden päivän olen suunnitellut viikosta käyttäväni valokuvaukseen ja toisen kuvien myyntiin laittoon, loput viisi kouluasioihin.

 

Muurahaisia ja kirvoja.Liikuin noin kymmenen metrin alueella lähes neljä tuntia ja kuvia tuli otettua reilut 600 kappaletta. Lähes kaikki salaman kanssa, jotta todennäköisyys hyviin makrokuviin olisi parempi. Ihmeen hyvin akkuparistoni jaksoivat, tosin iso kiitos siitä lämpöiselle ilmalle! Nuo paristoni, kun toimivat pidempää mitä kuumempi sää on. Tietysti jossain se raja tulee kuumuudessakin, mutta ymmärsitte varmaan mitä tarkoitin. Hyvä on jos noista 5% oli laadukkaita kuvia, eli sellaisia kuvia joissa asiat ovat niin kuin yritinkin.. tarkennus hyönteisen silmässä, sopivasti teräviä, hyviä kuvakulmia jne. Tuossa tapauksessa kuvaussessiosta tulisi kolmisen kymmentä hyvää kuvaa, joista osan voisin laittaa myyntiin ja mahdolliset huippukuvat säästää kilpailuihin sekä tuleviin näyttelyihin. Paikassa jossa olin oli liikenteessä muurahaisia, luteita, kirvoja, hämähäkkejä, ampiaisia, kimalaisia ja kärpäsiä.


Kaikkia kuvia en ole ehtinyt kehittämään, mutta olen ne kyllä jo pikaisesti läpikäynyt ja huonoimmat jo olen tuhonnut. Tarkempaa seulontaa ja parhaiden kuvien kehittäminen siirtyy myöhemmäksi. Muutaman kuvan kuitenkin jo kehitin, jotta sain tähän tarinaa muutaman kuvan mukaan. Oli kuvien laatu mikä tahansa, niin mukava reissu oli! Valokuvaaminen vaatii niin täyden keskittymisen, että siinä mukavasti kaikki muut asiat unohtuu ja tulee hyvä stressitön olo. Tosin pientä stressiä tuo kuvaaminenkin pukkaa, kun aina asettaa itselleen kovat odotukset huippukuvien suhteen. Joka reissulla, kun pitäisi saada otettua vähintäänkin "vuoden luontokuva" ja ehkä jollain reissulla sellainen tuleekin sitten otettua? Mutta en tuota liikaa reissulla miettinyt vaan suurimman osan ajasta nautin valokuvaamisesta ja luonnossa olosta!