Kuusamo Nature Photo

Kuusamo Nature Photo luontokuvakilpailu järjestetään vuosittain ja on kaikille avoin. Kuvat saavat olla ennen julkaistuja ja kuvattu missä tahansa mutta eivät saa olla aiemmin Nature Photossa palkittuja. Lisätietoa kilpailusta.

 

2011 | Kärpän valtakunta | Sijoitus: Luovasarja 9.sija

 

Kärpän valtakunta

Kuva on yhdistelmä kahdesta erillisestä valokuvasta. Taustana toimiva metsä on kuvattu Janakkalan kunnassa sijaitsevassa paikassa nimeltä Hakoisten linnavuori, joka on muuten erittäin kaunis paikka!

 

Olen siellä muutaman kerran käynyt valokuvaamassa ja halutessasi voitkin käydä katsomassa ottamiani valokuvia Flickr.com tililtäni, josta myös tuo taustakuva löytyy käsittelemättömänä versiona. Taustalla oleva kuva on otettu kalansilmä objektiivilla ja siitä tulevat nuo puiden runkojen kaartumiset. Sitten kuvaa on käsitelty usealla eri tavalla Photoshop ohjelmalla.

 

Kuvassa oleva kärppä on taas sen sijaan kuvattu Hämeenlinnassa. Kyseisen kärpän tapasin 2008 eräänä viikkona kaksi kertaa, tiistaina ja perjantaina sekä yhtenä päivänä keväällä 2009. Tämä kuva on otettu huhtikuun 15. päivä 2009. Otus oli kovin kiinnostunut valokuvaamisesta ja kierteli ympärilläni toista tuntia :)! Hyviä kuvia ei vain paljoa tullut, koska kyseinen tapaus on kovin nopeaa sorttia ja liiemmin paikoillaan ole :)! Kyseiset päivät kärpän parissa ovat ehdottomasti mukavimpien kuvauspäivien listan kärkipäässä!

 

Kärpän valtakunta -kuvassa oleva kärppä on syvätty sellaisesta kuvasta, jossa se tarkkailee toimiani kaislikossa. Itseasiassa kyseinen kuva on viimeinen kuva sekä näköhavainto tuosta kärpästä. Halutessasi voit käydä katsomassa lisää ottamiani kuvia kärpistä Flickr.com tililtäni.

  

2009 | Päätepysäkki | Sijoitus: Luovasarja 7. sija.


Kuusamo Nature Photo - PäätepysäkkiTaustakuvana oleva hieno suomaisemakuva on otettu Janakkalan Suurisuolla, jonne mieli halajaa kaiken aikaa takaisin uudestaan ja uudestaan.

 

Todella hieno alue ympäri vuoden ja säällä kuin säällä! Harmi vain ettei ole ollut mahdollista tuolla kovin usein käydä. Suosittelen paikkaa ehdottomasti kaikille!

 

Suurisuo kuvaa on käsitelty hyvin voimakkaasti ja etenkin värejä on vääristetty alkuperäisistä paljon. Linja-auton pysäkkimerkki on syvätty toisesta kuvasta ja sitä ei ole käsitelty mitenkään tai no ainoastaan tolpan toisesta päästä siten, että se hukkuu aidomman tuntuisesti tuohon suohon.

 

Kuvassa on muutamankin idea ja näkökulma. Tämä voi kuvastaa sitä kaikilla elollisilla olennoilla edessä olevaa vihon viimeistä päätepysäkkiä tai sitten yhtä elämässä olevaa päätepysäkkiä sekä tietysti jollekulle vielä jotain muutakin. Itselleni tämä edustaa näitä kahta mainitsemaani ja tällä hetkellä vielä kovasti painotettuna tuota jälkimmäistä eli elämän yhtä väli päätepysäkkiä, saavuttaa hyvä rauhan olotila.