Kamera-lehden Vuoden kuvaaja -kilpailu

 

Kamera-lehti on jo vuosia järjestänyt Vuoden kuvaaja -kilpailun. Kilpailu on kaikille avoin. Kilpailuja on neljän vuodessa.

 

Eniten pisteitä saanut voittaa pääpalkinnon ja kaikki vuoden aikana pisteitä saaneet saavat Vuoden kuvaaja kirjan. Kisaan voi osallistua yhdellä kuvalla.

 

2016 / 04 Osakilpailu -  Suomalainen työ

Modernit dinosaurukset

 

Vuoden viimeisen Kamera-lehden Vuoden kuvaaja -osakilpailun aihe oli Suomalainen työ. Osallistuin kisaan ja nyt on yksi pienen ihmisen tavoite saavutettu, jälki jätetty historian lehdille :). Nimittäin  valokuvauksen helmeni Modernit dinosaurukset on tallennettu Museoviraston kokoelmiin.

 

Tai ainakin jos ymmärsin oikein Kamera-lehden Vuoden kuvaaja kilpailun ohessa olleen tekstin, "Osakilpailuissa palkitut kuvat jäävät Museoviraston kokoelmiin osaksi kuvallista kansanperintöämme tuleville polville".

 

Lisäksi Museovirasto kokoaa kuvien pohjalta installaation SUOMIKUVAVIRTA, joka on esillä Kansallismuseossa 2017 osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelmaa.

2013 / 2 Osakilpailu - Täältä tullaan elämä

Vuoden kuvaaja 2013 -kilpailun toinen aihe oli Tältä tullaan elämä.  Suosittuja kuvauskohteita olivat lapset, sekä elämänsä alkutaipaleella olevia eläimet ja kasvit.

 

Kilpailuun tuli kaikkiaan 239 kuvaa. Raatiin kuuluivat päätoimittaja Asko Vivolin ja toimitussihteeri Minna Jerrman. *

 

Itsekin osallistuin mukaan kisaan ja sijoituin sijoille 11.-25. Kilpailukuvassani oli kissanpentu äitinsä hellässä suojeluksessa.

 

Suojeluksessa. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

* Lähde: http://www.kamera-lehti.fi/vuoden-kuvaaja-22013n-voitti-marko-laurila