Valokuvanäyttely - Kotokulmilta

 

Järjestin kolmannen yksityisnäyttelyni 27.1.-9.2.2014 Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulassa, osoitteessa: Lukiokatu 2, 13100 Hämeenlinna.

 

Näyttelyssä oli esillä valokuvia vuosien varrella vaihtuneiden kotieni lähistöiltä, yhteensä 36 kappaletta. Valokuvissa näyttäytyy niin pienet hyönteiset kuin useimmille tutut kulttuurimaisemat.

 

Kotokulmilta-valokuvanäyttelyn tarkoitus on osoittaa, että myös lähellä voi kokea luonnonihmeitä eikä aina tarvitse matkustaa kauas nähdäkseen jotain uutta.


Rauhoittuminen, pysähtyminen ja ympäristön kärsivällinen tutkiminen avaavat uusia näkymiä lähiluontoon.


Näyttelyssä olleet valokuvat on otettu valokuvaajan kulloisenkin asuinpaikan lähialueilta kävely- ja pyöräilymatkan päästä.

 

Valokuvanäyttelyä oli mukana tukemassa Kansan sivistysrahasto.

 

Lude. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Tiedote valokuvanäyttelystä

 

Hei,

Olen Kanta-Hämeessä asuva aktiivivalokuvaaja. Kamera kulkee usein mukana matkassa ja kuvia tuleekin otettua lähes kaikesta vastaan tulevasta, enimmäkseen kuitenkin luonnosta.

Erityisesti luontokuvauksessa minua kiinnostaa makrokuvaus, jossa pienimmätkin luonnon ihmeet voi nähdä edessään suurina ja värikkäinä.

 

Valokuvausta olen harrastanut parikymmentä vuotta, joista viimeiset kuusi vuotta järjestelmäkameran kanssa. Näyttelyn valokuvat on otettu vuosien 2008-2013 varrella vaihtuneiden kotieni lähistöiltä. Valokuvissa näyttäytyvät niin pienet hyönteiset kuin tutut kulttuurimai­semat.

 

Näyttelyn toteuttamista on ollut tukemassa Kansan sivistysrahasto.

 

Lämpimästi tervetuloa valokuvanäyttelyyni Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulaan!

 

Valokuvaamisiin, Markus Kauppinen

 

Ilmainen aito valokuva muistoksi näyttelystä

Aiemmista näyttelyistäni tutuksi tulleet pienet valokuvat olivat mukana Kotokulmilta näyttelyssäkin.

 

Näyttelyn ajan oli ilmaiseksi jaossa 806 kappaletta pieniä valokuvia pääosin näyttelyssä olevista valokuvista. Näyttelyn päätyttyä tein uudelleen laskennan ja 234 kuvaa oli jäljellä. Joten kuvia lähti 572 kpl vierailijoiden mukaan :)!

 

Kotokulmilta valokuvanäyttelyn pikkukuvat

 

Suosikkikuva äänestys

Järjestin Kotokulmilta näyttelyssä aikaisemmista valokuvanäyttelyistäni tutut suosikkikuvaäänestyksen. Äänestyksestä on tullut hyvää palautetta sekä mielenkiintoista tietoa siitä millaisista kuvista näyttelyssä vierailleet ovat pitäneet.

 

Tämänkertainen äänestys poikkesi aiemmista näyttelystä siltä osin, että nyt äänestyslipussa oli kohdat niin suosikkikuvalle kuin kuvalle jonka haluaisi voittaa. Tällä tavalla suosikkikuvaäänestyksestä tuli totuuden mukaisempi kuin aiemmissa näyttelyissäni.

 

Suosikkikuvaäänestyksen voitti valokuva Hämeen linnan syksy. Toiseksi nousi Hajuherne, kolmaneksi Häjy, neljänneksi Venuksen ylikulku ja Talvinen iltapäivä sekä Hämeen linnan kesä. Viidennen sijan jakoi seuraavat kuvat Metsäkurjenpolvi, Hämeenkylmänkukka, Feeniks-lintu, Tutkimusmatkailija ja Lude.

 

Mieluisin kuva jonka äänestäjät toivoivat voittavansa oli Hajuherne. Toiseksi ylsi Hämeen linnan kesä, kolmanneksi Hämeen linnan syksy ja neljännenksi Metsäkurjenpolvi. Viidennen sijan jakoi seuraavat kuvat Nurmikohokki, Heinisuonasukas, Venuksen ylikulku, Talvinen iltapäivä, Kansallismaisema, Tutkimusmatkailija ja Häjy.

 

Suosikkikuvaansa äänestäneiden kesken suoritin arvonnan ja tällä kertaa onnetar suosi Hämeenlinnassa asustavaa Ullaa.

 

Valokuvien ostaminen

Näyttelyn valokuvat tulevat olemaan kehystettyjä ja 20x30cm kokoisia. Kaikki näyttelyyn tulevat vedokset ovat myös näyttelyssä kävijöiden hankittavissa 25 €:n kappalehintaan + mahdolliset toimituskulut.

 

Halutessasi ostaa näyttelyssä esillä olevia valokuvani ota yhteyttä Yhteydenotto -sivun kautta!

 

Näyttelyssä olevia valokuvia voit tilata myös Kuvalo.com palvelusta. Sieltä voit tilata tavallisia valokuvavedoksia, canvas tauluja, jääkaappimagneetteja, tarroja ja ruutukuvia.

 

Virtuaalinäyttely

Virtuaalinäyttelystä löytyy kaikki fyysisessä Kotokulmilta näyttelyssa mukana olevat valokuvat. Tervetuloa virtuaalinäyttelyyni!

 

Lusikkaniemi, Aulanko. Kuvaaja: Markus Kauppinen

 

Poimintoja vieraskirjasta

 • Wau! Ü
 • Hienoja kuvia. Olen samaa mieltä, että ei aina tarvitse mennä kauas nähdäkseen ja kokeakseen.
 • Kiitos, upeita!
 • Hajuherne kuva, herkkä ja kaunis.
 • Kuvat kaikki hienoja, kiitos!
 • Hajuherne kuva, ihana kesä!
 • Hienoa!
 • Suosikki Häjy, ehdoton katse!
 • Todella taidokasta. Upeita otoksia, hetkessä..
 • Mielenkiintoinen!
 • Upea näytös.
 • Hämähäkkikuvat jäi päälimmäiseksi mieleen Ü
 • Kyllä luonto on ihmeellinen.
 • Tyylikkäitä on.
 • Ihania valokuvia!
 • Olette löytänyt mielenkiintoisen näkökulman lähestyä luontoa.
 • Kiitos kivasta näyttelystä, olet nähnyt paljon vaivaa.
 • Upeita kuvia, tasapainoisia. Ei tule pääkipeäksi vaikka tuijottaisi viikon.
 • Ihania valokuvia, pitäisi ottaa opiksi.

 

Suuret kiitokset kaikille vieraskirjaan kirjoittaneille. Palautetta on aina mukava saada ja etenkin, jos se on näin positiivista :)!

 

Kiitos myös vielä kaikille näyttelyssä käynneille ja näyttelyn toteutuksen mahdollistaneille tahoille!