Apurahan hakeminen

 

Apurahaa voi hakea myös valokuvanäyttelyn järjestämiseen. Apurahoja jakavat useat säätiöt. Mahdollista on myös hakea yhteisörahoitusta.

 

Itse olen saanut apurahaa kahteen järjestämääni valokuvanäyttelyyn. Molemmilla kerroilla hain ja sain apurahan Kansansivistys rahastolta. Tiedän, että myös jotkin isot yritykset antavat apurahoja taideprojektien toteuttamiseen. 

 

Yksi tuttavani on onnistunut sellaisen saamaan Kone -yrityksen rahastosta. Lisäksi kannattaa hakea apurahaa oman ammattiyhdistyksen kulttuurirahastosta, jos heille sellainen on.

 

Projektin rahoitus yhteisörahoituksella

Yhteisörahoituspalveluita löytyy niin ulkomailta kuin kotimaastakin. Kotimainen palvelu on Mesenaatti.me, joka on aivan kaikille tarkoitettu yhteisörahoituspalvelu.

 

Palvelussa projektit ovat kaikille avoimesti esillä tekijän omissa nimissä. Haettua rahoitusta vastaan pitää olla jokin vastike. Valokuvanäyttelyssä se voi olla esimerkiksi ilmainen sisäänpääsy tai vedos halutusta näyttelyn valokuvasta.

 

Henkilökohtaista kokemusta ei vielä ole yhteisörahoituksella toteutetusta projektista, mutta suunnitteilla on muutakin asia joiden toteuttamista voisin yhteisörahoituksella yrittää toteuttaa. 

 

Valokuvanäyttelyiden järjestämisen lisäksi kiinnosta jossain vaiheessa toteuttaa dokumentaarinen valokuvakirja. Aihekin on jo kirjaan olemassa, mutta ei siitä vielä nyt kuitenkaan enempää ;).

 

Kotokulmilta -kirja. Valokuvaaja: Markus Kauppinen