Retkieväiden reseptejä

 

Valokuvausretkillä järjestelmäkamera ja muut kuvaustarvikkeet ovat ne tärkeimmät asiat. Sitten tulee hyvä vaatetus ja maukkaat eväät! Unohtamatta tietystikään mahdollisia seuralaisia. Tosin ainakin välillä haluan lähteä kuvausretkelle itsekseni ja yrittää rauhoittua luonnossa mukavan harrastuksen parissa.


Tässä osiossa kerron kuvausreissuilla mukana kantamieni retkieväiden valmistusohjeita, niin sanotusti "yleisön pyynnöstä". Mietin pitkään sopiiko ruokaohjeet tälle sivustolle, mutta onhan eväät hyvin keskeinen osa retkeä, monesti ruokahetki on reissun kohokohta, etenkin luonnossa kulkiessa ja valokuvatessa. Joten eiköhän aina muutaman resepti sivustolle kuin sivustolle mukaan mahdu!

 

Pääruuat

Makaronilaatikko

Makaronilaatikon valmistus on yksinkertaista ja siitä saat täyttävää retkievästä. Sitä voit lämmittää esimerkiksi retkikeittimellä. Klikkaa ja katso ohje!

 

Lehtipihvit

Valmistusohje lehtipihvien- ja maukkaan maustevoin tekemiseen. Maukas lehtipihvi voi kylmänäkin olla retken kohokohta. Klikkaa ja katso ohje!

 

Kinkkukiusaus

Valmistusohje maukkaan kinkkukiusauksen tekemiseen. Sitä voi ottaa mukaan reissuunkin, kunhan huolehtii sen viileänä pysymisestä. Klikkaa ja katso ohje!

 

Piiraat

Retkeilijän sienipiirakka

Retkeilijän sienipiiras. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Retkeilijän sienipiirakan tekeminen tuli ajankohtaiseksi, kun sienessä vastaan tuli toista kiloa suppilovahveroita. Katso sienipiirakan ohje täältä!

 

Salaatit

Perunasalaatti

Perunasalaatin valmistus on helppoja ja siitä saat täyttävää retkievästä. Se on suosittua vappu ruokaa, mutta voi sitä syödä muulloinkin. Klikkaa ja katso ohje!

 

Leivät

Teeleivät

Teeleivät ovat helppoja valmistaa ja maukasta retkievästä! Ne on helppo tuunata haluamakseen esimerkiksi lisäämällä taikinaan juustoa. Klikkaa ja katso ohje!

 

Jälkiruokia

Maukkaat reissuvohvelit

Vohvelit ovat monen mielestä parhaimman makuisia juuri paistettuna, mutta maistuvat ne luonnonhelmassa vietetyn evästauon päätteeksi. Katso vohveli ohje täältä!

 

Tikkupullat

Tikkupullan paistamista. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

Tikkupulla on helppo ja maukas jälkiruoka nuotiolla valmistettavaksi tikun nokassa. Klikkaa sivustolle ja ota ohje talteen!

 

Vaahdotettu vispipuuro

Vaahdotettua vispipuuroa voi tehdä monista marjoista ja hedelmistä. Se on hyvää niin lämpöisenä kuin kylmänäkin. Kylmää puuroa on helppo ottaa mukaan retkille!

 

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka on hyvää lämpöisenä kuin kylmänäkin. Piiraan voi tehdä samalla ohjeella muillakin marjoilla. Kylmää piirakkaa on helppo ottaa mukaan retkille!

 

Kaneliässät

Kaneliässät ovat hyviä lämpöisinä kuin kylminäkin. Kylmiä kaneliässiä on mukava ottaa mukaan myös valokuvaus retkille! Klikkaa ja katso ohje!

 

Mokkapalat

Mokkapalat sulavat suussa lämpöisinä kuin kylminäkin. Kylmiä mokkapaloja on mukava ottaa mukaan myös valokuvaus retkille! Klikkaa ja katso ohje!