Valokuvaustyylit - Taidekuvaus

 

Taidekuvaus poikkeaa monella tapaa perinteisestä valokuvauksesta. Tämän osa-alueen alla on  vapaus tehdä ja ottaa millaisia valokuvia tahansa. Voit ottaa millaisia kuvia tahansa aiheesta kuin aiheesta ja samalla rikkoa kaikkia perinteisiä valokuvauksen sääntöjä.

 

Taidekuvat voivat olla esimerkiksi uudelleen julkaisuja joistakin populaarikulttuurin asiasta, esim. jonkin elokuva tapahtuman uudelleen teko aivan toisessa ympäristössä kuin alkuperäinen.

 

Taidekuvat voivat olla osa jotain isompaa julkaisua. Kuvat voivat olla käsiteltyjä, muokattua tai sitten jo kuvaushetkellä otettu erilaisten suodattimien takaa jne.

 

Kannattaakin rohkeasti kokeilla uusia asioita ja mitä ihmeellisimmin asetuksin sekä kokeiluin. Digitaalikameraa käyttäessäsi ei edes filmiä haaskaannu, joten ei muuta kuin villisti kokeilemaan mitä kaikkea saatkaan kamerallasi aikaiseksi.

 

Taidekuvauksessa voit ottaa kuvia jo kaikista "loppuun kuvatuista" kohteistakin. Kuvia kannattaa ottaa samoista kohteista jokaisena vuoden aikana ja jokaisena vuorokauden aikana. Sekä sitten poikkeavien sääilmiöiden aikana, kuten sumussa. Näin saat aina uudenlaisia ja erilaisen näköisiä valokuvia!

 

Pieni ja hento ote. Valokuvaaja: Markus Kauppinen