Valolla maalaaminen

Valolla maalaamista kannattaa kokeilla ulkona pimeällä. Valolla maalaamisella tarkoitetaan sitä, että esimerksi menet metsään kameroinesi ja otat mukaan valovoimaisen taskulampun.

 

Sitten laitat kamerasi jalustalle ja etsit mielenkiintoisen kuvauskohteen. Säädä kamerasi niin että valotus aika on pitkä 15 sekuntia tai enemmän. Laukaise kamera ja aloita sitten maalaamaan taskulamppusi valolla kuvaamaasi kohdetta!

 

Tällä tekniikalla saat hyvin mielenkiintoisia valokuvia ja mahdollisuudet käyttää tätä tyyliä ovat valtavat. Samaa tekniikkaa voit tietysti käyttää myös sisäkuvauksessa.

 

Valonlähteinä voit käyttää esimerkiksi taskulamppua, kynttilää, sädetikkua, tulitikkua jne.

 

Esimerkkejä valolla maalaamisesta

 

Tämä kuva on otettu Pentax K20D järjestelmäkameralla, jossa oli objektiivina Pentax SMC DA* 16-50mm.

 

Kamera oli tukevasti kiinnitettynä Manfrotto 055XPROB jalustaan yhdistettyyn Manfroton 804RC2 kamerapäähän. Valotusaikana oli 30 sekuntia, aukkoarvo ƒ9,5, polttoväli 34mm ja kameran pienimmällä ISO arvolla eli 100.

 

Valolla maalaamista

 

Seuraava kuvan tekniset tiedot ovat jalustalta 30 sekunnin valoitettu kuva aukko-arvolla F3.5 ja ISO arvolla 3200. Tekstin kirjoitin led-avaimenperällä. Käytin Pentax K-5 kameraa ja Samyang F2.8 14mm objektiivilla. Jälkikäsittely Lightroom CC / Photoshop CC.

 

Linnunradan edessä valolla maalaamista. Kuvaaja: Markus Kauppinen

 

Lisää esimerkkejä ottamistani yö- / pimeässä otetuista valokuvista löydät kootusti Flickr.com kuvapalvelun tililtäni.