Kuvaustyylit - Sisätilat ja huoneistokuvaus

 

Sisätilojen kuvaamisesta pitää ottaa huomioon monia asioita. Hyville ja laadukkaasti toteutetuille sisätilakuville on jatkuvasti kysyntää, joten panostamalla tähän alueeseen saatat saada siitä jopa itsellesi ammatin.

 

Monista teknisistä sekä ammattitaitoa vaativista syistä sisätilojen kuvaamisessa suositaan yhä ammatilaisia harrastekuvaajien sijaan. Onnistuneen ja laadukkaan sisätilakuvan ottaminen, kun vaatii ammattitason kaluston sekä ammatitaitoisen valokuvaajan.

 

Huoneistokuvaus. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Sisätilojen kuvaaminen voi olla luovaa

Useista vaatimuksista ja säännöistä huolimatta on sisätilojen kuvaamisessakin mahdollista olla luova. Sisätiloista otetut kuvat voivat olla todellisuuden pyrkiviä kuvia tai sitten eri tavoin valoitetuista kuvista koottuja hdr kuvia jolloin kuvista saadaan jopa totuutta hienomman näköisiä ja erittäin loistokkaitakin kuvia. Lopputuloksen loistokkuus tosin on myös paljon kiinni kuvattavasta tilasta.

 

Salamalla vai ilman

Kuten muidenkin kuvaustyylien edustajat niin myös sisätilojen kuvaajat jakautuvat eri ryhmiin. Osa kuvaa salamalaitteilla ja osa ilman niitä. Itse pidän niin paljon salamalaitteista, että kuvaan mielelläni sisätiloissa salamalaitteiden kanssa, jos se vain on mahdollista / sallittua.

 

Huoneistokuvaus. Valokuvaaja: Markus Kauppinen