Kuvauspaikkoja - Kilpisjärvi

 

Kilpisjärvi ja etenkin siellä sijaitseva Saanatunturi on erittäin komea kuvauspaikka. Onnekseni oli päässyt siellä itsekin käymään ja kova on polte päästä sinne uudelleen. Sanonta Mies voi lähteä lapista, mutta lappi ei lähde miehestä osuu ja uppoaa täysin allekirjoittaneeseen.

 

Matkalla Kilpisjärvelle. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Ennen Kilpisjärvelle pääsyä olin käynyt kerran Kuusamossa ja Inarissa. Komeat ovat maisemat noissakin paikoissa, mutta vieläkin jylhemmät ja karummat ovat maisemat Kilpisjärven suunnalla.

 

Matkalla Kilpisjärvelle. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Yli kolmekymmentä vuotta ensimmäistä reissua piti odottaa, mutta se kyllä kannatti. Jos jokin maisema vetää sanattomaksi niin kyllä tuo käsivarren maasto niin teki. Maisemat ovat monin paikoin lähes epätodellisia. Soistunutta maastoa ja jylhää tunturia silmän kantamattomiin.

 

Matkalla Saanatunturin huipulle. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Henkilöille joiden sielunmaisema on tuollainen niin suosittelen lämpimästi matkaa Kilpisjärvelle. Vaikkei sielunmaisemasi olisikaan noin karu voin silti suositella kohdetta teille kaikille. Tuskin kukaan pettyy näkemäänsä ja kokemaansa tuolla reissulla.

 

Maisema Saanatunturilta. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Sen verran ensi reissulla tunturikärpänen puraisi tai oliko se mäkäräinen, sama se, että uudelleen on Saanatunturin läheisyyteen päästävä. Vuotuiset reissut tuskin tulevat koskaan mahdolliseksi, mutta jospa vaikka kerran viidessä vuodessa tuonne pääsisi. Viikon reissu voisi olla sopiva, siinä ajassa ehtisi kävelemään muutaman alueella olevan luontopolun ja ottamaan tuhansia valokuvia ;)!

 

Maisema Saanatunturilta. Valokuvaaja: Markus Kauppinen

 

Kenties sitten jos voisi tuoltapäin jonkin asumuksenkin hankkia ja sitten alueella voisi viettää jopa muutaman kuukauden vuoden aikana.

 

Saanatunturi valloitettu! Kuvaaja: Markus Kauppinen

 

Kuvaesitys Kilpisjärveltä

Kuvaesitys sisältää yli 70 valokuvaa matkalta Saanatunturille ja Saanatunturilta. Kuvat on otettu elokuussa 2013.

 

Ennen esityksen käynnistystä suosittelen vaihtamaan esityksen kuvanlaadun HD tasoiseksi, jotta näet kuvat parempi laatuisina. HD laatuun vaihtaminen onnistuu seuraavalla tavalla. Vie hiiri videon päälle. Silloin videon alareunaan ilmestyy valikko, jossa näkyy mm. ratas. Vie hiiri rattaan päälle ja klikkaa sitä hiiren painikkeella. Valitse sen jälkeen listassa ylimpänä oleva 1080p HD laatu. Nyt voit käynnistää videon.