Uusi sivu julkaistu: Valokuvaustarvikkeet > Heijastimet

 

Erilaisia ja kokoisia heijastimia on tarjolla valokuvauksen avuksi. Itse olen hankkinut kolme eri kokoista heijastin. Yksi on henkilökuvaukseen tarkoitettu 200cm x 100cm, sitten on yleiseen kuvaukseen varsin pätevä 80cm pyöreä ja takin taskuunkin helposti taitettuna mahtuva 30cm pyöreä heijastin.

 

Kaikissa edellä mainituissa on seuraavat heijastin pinnat: kulta, hopea, valkoinen ja läpiampuva kalvo. Heijastimia löytyy useilta eri valmistajilta ja hinnat myös vaihtelevat suuresti. Mitä tunnetumpi merkki sitä kalliimpia heijastimet ovat. Itse olen ostanut ns. tarvike valmistajien tuotteita. Kaksi isointa olen ostanut eBaystä, isompi maksoin varmaankin jotain 50-70 euroa ja pienempi 20-30 euroa. Kaikista pienimmän sain edullisimmin suomesta, se on Falconeyes merkkinen ja hintaa sillä oli noin 15 euroa.

 

Heijastimia käytetään nimensä mukaisesti valon heijastamiseen haluttuun kohteeseen. Heijastimelle voidaan heijastaan kohteeseen niin luonnon valoa kuin salamalaitteen valoa (tai mitä tahansa muuta keinotekoista valoa). Itse en aina tuota meinaa muistaa ja siksi mainitsin tämäkin kovin itsestään tuntuvan asian.

 

Lue koko juttu ja katso kuvat täältä!