Uusi sivu julkaistu: Tietoturva > varmuuskopiointi

Valitettavan usein tietoturvaan herätään, kun jo jotain on tapahtunut = tietokone on kaapattu / hajonnut / varastettu. Suositeltavaa olisikin, että tietokoneesta otettaisiin kuukausittain täydellinen varmuuskopio ulkoiselle kiintolevylle. Tuota ulkoista kiintolevyä tulisi sitten säilyttää "varmassa paikassa".

 

Mieluiten sellaisessa paikassa, joka ei ole samassa asunnossa jossa itse tietokonekin on. Sekä sellaisessa paikassa, ettei siihen pääse muut käsiksi kuin kiintolevyn omistaja. Näin varmistetaan tietojen säilyminen vaikka tulisi tulipalokin. Yksi hyvä vaihtoehto kodin ulkopuoliseksi kiintolevyn talletuspaikaksi on pankkien tallekelokerot. Ne tosin maksavat muutaman euron kuukaudessa, mutta se on pieni hinta kuitenkin siitä, että kaikki tiedostosi ovat hyvässä tallessa.

 

Lisäksi olisi hyvä olla vielä varmuuskopion varmuuskopio eli aina olisi olemassa tiedostoista kolme kopiota. Tällä tavalla saadaa vikasietoisuus hyvälle tasolle ja taataan tietojen säilyminen isommissakin onnettomuuksissa.

 

Lue koko juttu varmuuskopioinnista!